Natascha herbouwt een notariswoning uit 1890, Ramon maakt petit glacés, boerin Evita maakt haar familieboerderij biologisch en Marieke Eyskoot bekijkt een nóg duurzamer alternatief voor de glasbak.
33 minuten
Aflevering in het kort
Natascha heeft geleerd zelf de handen uit de mouwen te steken. Ze herbouwt, met hulp van haar vader en vriend, een oude notariswoning in Langedijk. Haar dochter en zoon wonen in de oude groentenschuur. * Chef-kok en patissier Ramon maakt petit glacés. Deze gebakjes zijn een ware delicatesse. * In Abcoude heeft boerin Evita een droom voor de boerderij die al bijna een eeuw door haar familie gerund wordt: een biologisch boerenbedrijf met minder koeien en meer bomen en vlechthagen. * Velen gooien hun glas in de glasbak kapot, terwijl ze nog in perfecte staat zijn. Dat kan duurzamer, vinden vrienden Peter en Thijs. Marieke Eyskoot gaat kijken.
In deze aflevering
Kijken
Evita’s droom voor een groene en toekomstbestendige boerderij
Kijken
Peter en Thijs hebben een duurzame oplossing voor het glas wat kapot gaat in de glasbak
Recepten
Petit glacés met mokkacrème en zelfgemaakte bitterkoekjes