Een braakliggend industrieterrein bloeit op dankzij een ecodorp waar bewoners met en voor elkaar bouwen, chef-kok Geneal vergaapt zich aan de San Marzano-tomaat en de tuinen van landgoed Gunterstein.
34 minuten
Aflevering in het kort
In Ter Apel wordt een braakliggend en verwaarloosd terrein omgetoverd tot natuurlijk ecodorp Land van Aine. Hier bouwen de bewoners met en voor elkaar huizen. Ondertussen wonen ze in tijdelijke woningen, zoals een bus, pipowagen of yurt. * Chef-kok Geneal is in Dongen bij biologisch telers Alfons en Henriëtte. Naast cherry- en trostomaten telen zij ook hun paradepaardje: de San Marzano-tomaat. * Hovenier Arnold is tuinbaas van landgoed Gunterstein in Breukelen. Samen met landgoedeigenaar Bertien Quarles van Ufford en vele vrijwilligers werkt hij met hart en ziel in de tuinen om ze zoveel mogelijk in ere te herstellen en te behouden.
In deze aflevering
Kijken
Creatieve huizen in ecodorp Het Land van Aine
Kijken
Op bezoek bij een biologische tomatenteler in Dongen
Kijken
Vrijwilligers werken met hart en ziel aan landgoed Gunterstein