Orzo met tomaat, olijven en romige burrata
Chef-kok Geneal Harreman maakt een frisse orzo met tomaten in de hoofdrol. De stevige, maar zoete San Marzano tomaten zijn zeer geschikt voor deze pasta. De romige burrata maakt dit gerecht echt helemaal af. Ga jij dit maken?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 grorzo
-
•olijfolie
-
1ui
-
2 tenenknoflook
-
16San Marzano tomaten
-
20Kalamata olijven uit pot
-
1 tltomatenpuree
-
2 takjesbasilicum
-
1 bolburrata
-
1citroen
-
20 grzonnebloempitten, geroosterd
-
•eetbare bloemen of verse kruiden naar smaak
-
Breng een pan met water aan de kook en kook de orzo ongeveer 10 minuten tot het gaar is.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op laag vuur. Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn en voeg toe aan de hete pan.
-
Snijd de tomaten in vieren en voeg de helft toe aan de pan. Snijd nu de olijven grof en voeg ook toe.
-
Voeg de tomatenpuree toe en roer het goed door het gerecht. Laat het enkele minuten bakken en zet dan het vuur uit.
-
Giet de orzo af en voeg het toe aan de pan met de tomaten. Scheur de basilicumblaadjes en meng door de orzo heen.
-
Roer de burrata los in een kleine kom. Voeg wat citroenrasp toe en roer door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak.
-
Schep de orzo op de borden en schep er een lepel burrata over. Verdeel de overige rauwe tomaten en strooi de zonnebloempitten over het gerecht. Garneer met eetbare bloemen of andere kruiden naar wens.
- Geniet van je heerlijke orzo!