24 minuten

Aflevering in het kort

In de binnenstad van Schiedam staat een eeuwenoud fabriekspand. In 1905 gebouwd als smederij, later in gebruik als heipalenfabriek, maar nu is het omgebouwd tot woonhuis. Bewoners Martijn en Simone hebben er bijna ALLES aan moeten doen... 'We waren verliefd en overmoedig. We zaten op een roze wolk en dachten: Dat doen we wel even.' Na de verbouwing bleek ook de inrichting een uitdaging, alle meubels leken ineens zo klein in de gigantische ruimte! Het is nu een fijn, industieel huis geworden met een mix van oud en nieuw. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer zijn in Groesbeek, bij Nijmegen. Léon was hier al eens eerder bij het Voedselbos van Wouter van Eck en het leek hem een top-idee Lendl mee te nemen. De Nijmeegse bierbouwer Mattias Terpstra haalt uit dit voedselbos namelijk zijn ingrediënten die speciale smaak geven aan zijn bier. En die drank wil ook Lendl echt wel proeven. In een oud industrieel gebied laat Mattias zien op welke bijzondere manier hij het bier maakt. Lendl proeft en Léon maakt een bierwaardig gerechtje.

In deze aflevering

Recepten

Bittere borrelsalade

Bierbrouwerij Nijmegen

Bierbrouwerij Nijmegen

Wonen

Heipalenfabriek Schiedam