3 minuten

Bittere borrelsalade

Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer zijn in Groesbeek, bij Nijmegen. Léon was hier al eens eerder bij het Voedselbos van Wouter van Eck en het leek hem een top-idee Lendl mee te nemen. De Nijmeegse bierbouwer Mattias Terpstra haalt uit dit voedselbos namelijk zijn ingrediënten die speciale smaak geven aan zijn bier. En die drank wil ook Lendl echt wel proeven. In een oud industrieel gebied laat Mattias zien op welke bijzondere manier hij het bier maakt. Lendl proeft en Léon maakt een bierwaardig gerechtje.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    radicchio
  • 4
    roodlofjes
  • 4
    witlofjes
  • 1
    citroen (sap)
  • 1
    uitje
  • 1
    teen knoflook
  • 1 dl
    azijn
  • 2 dl
    olie
  • peper en zout
  • 100 g
    blauwader kaas
  1. Snij de radicchio in kleine reepjes. doe dit ook met de wit en roodlof.


     

  2. Maak een vinaigrette van de ui, knoflook, azijn olie en citroensap.

  3. Brokkel de kaas over de salade en besprenkel met de vinaigrette en serveer met een heerlijk glas bier!

     

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.