Van buitenaf valt het huis van Petra misschien niet zo op, maar van binnen is het een kleurexplosie! Overal zie je de vrolijkste kleuren, creatieve verzamelingen en spullen met een verhaal. Je raakt maar niet uitgekeken in dit gezellige huis.

Huisje vol herinneringen

Petra woont al sinds 1998 in dit huis. Toen haar dochters de deur uitgingen is het steeds kleurrijker geworden. Petra is dan ook echt dol op kleur en het verzamelen van persoonlijke spullen. Alles wat je ziet heeft een eigen verhaal. 

'Ik word altijd heel erg blij als ik thuiskom tussen mijn eigen spullen en herinneringen'
Petra | Meubelmaker

Meer inspiratie opdoen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Metamorfose woonkamer Theo-Bert Pot

Van huis uit

Petra is het liefst de hele dag creatief bezig. Haar vader was aannemer en hij had altijd een prachtige werkplaats. Al mocht Petra nergens aankomen, ze was er heel graag. De geur van hout vond ze heerlijk. Op haar 24e ging ze naar het meubileringscollege waar ze zich heeft ontwikkeld als meubelmaker. Ook vele meubels in huis heeft ze zelf gemaakt, zoals de keuken en haar bed!

Van de hoed en de rand weten

Petra treedt naast haar vader ook in de voetsporen van haar moeder. Van haar heeft ze het naaien geleerd. En dat doet ze maar al te graag. Petra gaat naar cosplay evenementen, voornamelijk in de Steampunk stijl. Ze maakt haar kostuums het liefst zelf. En haar favoriete onderdeel? De hoeden! 

Kleurrijk huis Haarlem

Meer zien?

Meer weten van Petra haar bijzondere meubels? Bekijk hier de video

Bekijk de video
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum