In Groningen knappen Renske en Herwin een boerderij uit 1875 compleet op. Het was een flinke uitdaging, maar met een prachtig resultaat. Samen met hun drie zoons genieten ze van hun kleurrijke paradijs. Kijk je mee?

Fotografie: Marjon Lukje

Een kloddertje roze hier

Renske is dol op de kleur roze, maar met vier mannen in huis wist ze niet of ze ze kon overtuigen. Daarom heeft ze het maar gewoon gedaan. 'Het is zo'n warme kleur'. Iedereen was thuis enthousiast en ze mocht het zo helemaal doortrekken naar de bovenverdieping. 

Oude deuren in de keuken

De keuken is voornamelijk gemaakt van oude deuren. De keukenkastjes, het kookeiland, vanalles! 'Je kunt nieuw hout kopen of een oude deur gebruiken als paneel. Dat vind ik veel leuker' Renske vind het mooi hoe de donkere kleur de ruimte als het ware omhult. Het combinatie met groen vond het stel een gewaagde keuze, maar uiteindelijk past het perfect. 

11 minuten
'Ik hoop dat ik later de auto van m'n vader krijg, maar ik schat de kans klein'
Daan

Favoriete kleuren

De bovenverdieping staat er ook weer mooi roze bij. De kamers van de jongens zijn weer in hun eigen smaak ingericht. Blauw en groen, dat zijn de lievelingskleuren van de drie. Kees en Teun hebben een grote liefde voor muziek en dat mocht in hun kamer natuurlijk ook niet ontbreken. 'later willen we samen een rockbandje beginnen.'

Nul op de meter

Sinds april hebben Herwin en Renske een warmtepomp en maar liefst 42 zonnepanelen! Dat zorgt voor vele voordelen want nu wonen ze ruim energie-neutraal. Het huis is goed geïsoleerd en er zit vloerverwarming door het hele huis. Zo is het altijd een fijne temperatuur én op een duurzame manier. Win-Win!

Geschreven door
Elisa Bakker
Datum