Nooit gedacht dat ze hier zouden gaan wonen! Jimmy en Juliette zoeken een jaar lang in Rotterdam, maar het lukt ze niet om een huis te vinden. Hun droomhuis staat nu in Schiedam! Ze richten het persoonlijk in met veel vintage, souvenirs, keramiek en kleur.

Van Rotterdam naar Schiedam

Jimmy (muzikant en kapper) en Juliette (ontwerper en keramist) komen uit Brabant en wonen fijn samen in Rotterdam. Een koophuis vinden in die stad, blijkt erg moeilijk. Ze stellen de zoektermen bij en komen uit in Schiedam. 'We hadden het niet verwacht!', zegt Jimmy. 'Maar Schiedam is echt een leuk oud stadje en voelt ook als een wijk van Rotterdam. Het grenst er ook aan'. Juliette: 'Kwartiertje fietsen en je bent in de stad'. 

We geven weinig geld uit aan ons interieur, veel komt van de kringloop of van straat!
Jimmy en Juliette

Schatten van de straat

'We houden heel erg van kleur, we zijn een soort eksters! We verzamelen veel dingen, die ons herinneren aan momenten en reizen', zegt Juliette. In huis staan trommeltjes van hun oma's, maskers van hun reizen, het wandsysteem komt van opa, designlampen van de straat en zelfs de versterker bij de verzameling LP's van Jimmy is gratis meegenomen van de straat. 'Ik ben muzikant, speel in verschillende bands en er staat altijd wel muziek op in huis. En die versterker, die doet het best goed, dus dat is prima', zegt Jimmy. 

Oranje vinden wij mooi met groen: vrolijk, seventies en voelt als een zonnetje in huis
Jimmy en Juliette

Koffiehoekje met zelfgemaakt keramiek

'Ik ben helemaal 'hooked' aan keramiek. Ik maak het sinds kort ook zelf en er is niets leuker, dan koffie drinken uit je eigen kopjes'. Ook in de woonkamer verzamelt Juliette vazen en mooie sculpturen, met veel kleur en humor. De toilet en de gang krijgen ook volop aandacht van dit creatieve stel. Ze verven de trap 'dreamhouse pink' en het toilet is egaal groen, met een klassiek wasbakje en persoonljke kaarten en foto's van vrienden om het gezellig te maken.

Van het naaimachine kastje van de tweelingzus van mijn oma hebben wij dit badkamermeubel gemaakt
Juliette

Loft op de bovenste verdieping

De wanden van de bovenverdieping zijn weggehaald om de sfeer van een loft te creëren, waarbinnen de meest handige trucjes zijn bedacht om ruimte te sparen. Van een oud naaikastje maken Jimmy en Juliette een badkamermeubel en achter een rolgordijn verschijnt een hele werkplek! Met frisblauwe en groene kleuren, gecombineerd met palissander donker gebeitst hout, is het heerlijk slapen én werken op de bovenverdieping.

Op zoek naar meer inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de leukste huizen en tips voor je interieur in je mailbox!

Jimmy en Juliette op de bank | Foto: Roos Eijmers
Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum