Ken jij het al? Feng Shui in jouw interieur zorgt voor een natuurlijke doorstroom van energie en dat voel je! Dat zeggen deze bewoners die hun deuren openen voor BinnensteBuiten. Kijk mee hoe zij volgens de regels van Feng Shui op hun eigen manier een warm thuis creëren.

Feng Shui van de hal tot de kinderkamer

Wat is Feng Shui nou precies? In Leeuwarden hebben Sjoerd en Nine Feng Shui het toegepast in de oude directeurswoning uit 1907 die ze hebben omgetoverd naar fijn gezinshuis. In Monster hebben Glenn en Astrid ervoor gezorgd dat er vanaf dat je binnenkomt, direct energie stroomt door het huis. Hoe ze dat hebben gedaan? Door in te spelen op de vijf elementen van Feng Shui: water, hout, vuur, aarde en metaal. 

Durf te kiezen voor een donkere kleur in de hal

In Leeuwarden kiezen Nine en Sjoerd ook voor een intense kleur in de hal. Nine: 'De gang is een snelweg van energie. De gang hoort ook bij het element water. Een diep donkere kleur werkt verstillend en geeft een hele fijne sfeer.' Van de hal loop je naar de woonkamer door een grote glazen deur, zo stroomt het licht door naar de volgende ruimte. 

Meubels met ronde of organische vormen zijn vriendelijk en uitnodigend en je kan er gemakkelijk omheen lopen

Lichte kleuren in het hart van het huis

Vanuit de hal kom je uit in de woon-/ en eetkamer, met veel lichte kleuren en geen overvloed aan meubels. 'Dit is het hart van het huis. We houden van grote gebaren in plaats van veel spullen; we hebben een groot werk aan de muur en een gouden lamp boven de houten eettafel. Ik hou ervan dat meubels je aankijken als je binnenkomt en dat je niet tegen de achterkant aankijkt', zegt Nine. 

Planten in de badkamer en rust in de slaapkamers

'Onze slaapkamer is een hele aardse en rustige kamer, met souvenirs zoals deze kleden uit Marokko van onze vakanties.' In de badkamer staan veel planten, een ronde spiegel en frisgroene tegels om het Hamam gevoel uit de slaapkamer door te trekken.' In de kinderkamers rustige kleuren en weinig speelgoed. 'Spelen doen we beneden, dit is een plek om te slapen, dus ik heb het geschilderd met donkerblauw op het plafond en rustige blauwtinten op de muur en een regenboog met verf die wij nog over hadden van andere kamers in huis.' 

Perfecte plek voor een bureau in de werkkamer

Tenslotte de werkkamer van Sjoerd; met het bureau gepositioneerd in de 'power position'. Nine: 'Dat is midden in de ruimte, met rugdekking van de muur en de boekenkast achter zich en met zicht op de deur. Dat geeft een veilig gevoel en het werkt goed voor je concentratie.' Sjoerd: 'Ik wist niet heel veel van Feng Shui, maar ik vind het mooi. Het is een soort symbolentaal en daarmee kan je goed uitleggen, waarom dingen in een ruimte goed voelen of niet. We voelen het eigenlijk allemaal wel, maar dit kan het duiden.'

Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum