In de keuken in het huurhuis van Petra in Tilburg staat het vol spulletjes. Drie potten met pollepels, twee verschillende koffieapparaten en een muur vol decoratieve teksten. Er is haast geen werkblad meer over om op te koken. Interieurstylist Theo-Bert Pot schiet te hulp.

De keuken voor de metamorfose:

Overal staan nu spulletjes

Petra woont sinds 2017 in haar huurhuis in Tilburg. Ze houdt ontzettend van spulletjes bij elkaar stylen en groen is haar absolute favoriete kleur. Ze houdt van een Mediterrane, Portugese stijl. Het mag van haar best vol staan in huis, maar haar vriend wil graag wat meer ruimte hebben op het werkblad in de keuken.

Het moodboard voor de keuken

Theo-Bert heeft een moodboard gemaakt zodat Petra kan zien wat de plannen zijn. Met veel sprekende kleuren, een ombouw voor de vaatwasser en een linkje naar de Portugese tegels waar Petra zo van houdt.

De keuken na de metamorfose:

De vaatwasser uit het zicht

De vaatwasser staat aardig in het zicht en zonde dat deze net wat lager is dan het aanrecht. Een beetje extra werkblad is juist heel fijn. Theo-Bert maakt een ombouw om de vaatwasser in de vorm van een omgekeerde ‘U’. Zo komt het blad op dezelfde hoogte als het aanrecht en kijk je niet meer rechtstreeks tegen de vaatwasser aan.

'Al die verzamelingen plaatsen we in groepjes, daardoor wordt het rustiger.'
Theo-Bert Pot - interieurstylist

Nieuwe werkbank

Het dressoir naast de ijskast is laag en staat vrij vol. Nu is Theo-Bert ook dol op spulletjes in huis, maar misschien moeten ze hier iets meer worden gebundeld. Daarom komen er een aantal planken tegen de muur die Petra vol mag zetten en het dressoir wordt vervangen voor een hogere werkbank. Deze wordt geschilderd en op de bovenkant komt een patroon in Portugeeste stijl. Zo maak je het meubel helemaal persoonlijk.

'Ik vind het heel mooi geworden! Kei mooi moet ik zeggen.'
Petra Willemen - leidinggevende keuken
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum