Interieurstylist Theo-Bert Pot gaat naar het huis van Noor en haar dochter Sara in Utrecht. De woonkamer is een gezellige plek die nu erg vol staat en waar behalve in het speelgoed van Sara, weinig kleur in te vinden is. Theo-Bert helpt ze er een geordend en kleurrijk geheel van te maken.

De woonkamer voor de metamorfose:

'Warmte en rust, dat zijn mijn twee grootste wensen voor het huis.'
Noor van Veluw - HR Adviseur

Het moodboard voor de woonkamer

Theo-Bert heeft plannen gemaakt voor de woonkamer en wil dat graag aan Noor laten zien met een moodboard. Het is een heel kleurrijk moodboard geworden en die kleuren gaan er een knus en warm geheel van maken.

De woonkamer na de metamorfose:

Kiezen voor kleur

Noor en Sara wonen nu 2,5 jaar in dit huis. Noor was meteen helemaal weg van het huis huis. De ruimte, de hoogte, het licht en dat de woonkamer uit een soort van verschillende delen bestaat. Toen ze de sleutel kreeg, heeft ze schoongemaakt en 2 dagen later is ze verhuisd. Het schilderwerk is dus nog van de oude bewoners. Daarna was ze druk met werken en nu weet ze eigenlijk niet waar ze moet beginnen en hoe ze de juiste keuzes moet kiezen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de leukste huizen en tips voor je interieur in je mailbox!

Vrolijk appartement in Groningen | Fotografie: Marjon Lukje

Nieuwe indeling

Kijk goed naar de pluspunten van de ruimte en benut deze. Theo-Bert gaat bij Noor de indeling omgooien, zodat het meer ruimte aan de woonkamer geeft. Rondom de schouw komt een lobby achtig gevoel door te werken met de huidige kleine bank en deze aan te vullen met losse fauteuils en een fijn vloerkleed. Hierdoor wordt dit lichte stuk meer betrokken tot een plek waar je met vrienden en familie lekker kan zitten. En op de grote bank kun je voor de tv hangen, daar zit je niet met bezoek.

Nieuwe plek voor het speelgoed

Sara heeft haar plekje al, maar ze gebruikt het bureau nauwelijks, naast dat er allemaal spullen op staan. Daarom komen er stoere kastjes in twee hoogte maten, waardoor ze ook spulletjes op de kast kan zetten en je alles kan opbergen voor rust in het interieur. De muur achter de kastjes krijgt natuurlijk ook een lekker kleurtje.

Extra verlichting voor meer diepte

De verlichting is vrij summier op dit moment en juist in deze lengte van het huis is verlichting belangrijk. Daarom plaatst Theo-Bert op meerdere plekken losse lampen, waardoor er ook in de avond diepte en gezelligheid ontstaat. Hij combineert verschillende lampen met elkaar van grote tot kleine lampen, waardoor er extra textuur wordt toegevoegd aan het interieur. En dit past ook helemaal bij de stijl van Noor.

'Geweldig, ik vind het echt heel mooi geworden. Die haard springt er echt uit.'
Noor van Veluw - HR Adviseur
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum