De 76-jarige Ineke uit Ridderkerk houdt van gezellige hoekjes en samen zijn, zeker rond de kerst. Interieurstylist Theo-Bert Pot zorgt dat ze kerst kan vieren in een heerlijk sfeervolle woonkamer met vrolijke kerstdecoraties.

De woonkamer voor de metamorfose:

'Wat me opvalt is dat het al heel sfeervol is, ik zie dat je er gevoel voor hebt.'
Theo-Bert Pot - interieurstylist

Het moodboard voor de woonkamer

Theo-Bert heeft een moodboard gemaakt voor de woonkamer van Ineke. Ze houdt heel erg van een landelijke en Engelse interieurstijl en vanuit die stijl gaat Theo-Bert dan ook te werk. Met de haard als middelpunt en extra nadruk op de symmetrie.

De schouw als middelpunt

De schouw is het middelpunt van de ruimte en dat wil Theo-Bert extra waarde geven. Daarom maakt hij aan beide kanten van de schouw een dressoir. De houten planken heeft hij op maat laten zagen bij de bouwmarkt en op deze manier is het nog redelijk eenvoudig te realiseren. En achter de schouw komt een verticale baan met verf. Hierdoor wordt de hoogte benadrukt.

De woonkamer na de metamorfose:

'Ik word heel blij van een Engelse sfeer met warme kleuren.'
Ineke

Decoratie met glazen stolpen

Glazen stolpen vind je op veel plekken vintage of nieuw voor niet te veel. Deze kun je decoreren in kerstsfeer met kerstballen, slingers of lichtjes. Zo maak je een leuk kerstig stilleven op de schouw of de salontafel. En als de kerst voorbij is, kun je er weer iets anders in doen. Denk aan bijvoorbeeld droogbloemen, plantje, veertjes of schelpen.

Kerst DIY tip van Theo-Bert

Maak een leuke tak met liefdevolle woorden of cadeautjes. In de tak hangen ze hier kleine papieren zakjes en decoreren de tak met lint, mini balletjes en kerstgroen. Heel gezellig! Je kan in het zakje natuurlijk een klein cadeautje doen maar dat kan ook een mooi gedicht of brief zijn. Aandacht maakt liefde, helemaal met kerst.

'Het is echt wat ik had gehoopt. Ik ben er heel erg blij mee.'
Ineke
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum