In Utrecht wonen Pascal en Rosana in een oud monumentaal huis uit 1621. Door hun passie voor schatzoeken naar bijzondere vintage items hebben ze hun huis gevuld met een bijzondere verzameling meubels en objecten. Opvallend is de voorliefde voor ‘melodramatische’ gothic voorwerpen.

Fotografie: Sheena Schouwink

De Bruntenhof gebouwd in 1621

Deze huizen zijn in 1621 als ‘armoedehuisjes’ gebouwd door Frederik Brunt: een advocaat uit Utrecht. De huizen werden toendertijd bewoond door alleenstaande vrouwen. De rijke mensen in de villa’s hiertegenover vonden dat een lelijk uitzicht, dus ze hebben toen een heuvel gemaakt met een riante villa erop. Zo hoefden ze hier niet meer op uit te kijken.

Midden in de stad in een monumentaal pand

Pascal woonde eerst aan de andere kant van Utrecht en de Braziliaanse Rosana in Amsterdam. Rosana is toen met 2 koffers bij Pascal ingetrokken en na een maand kwam dit huis vrij. Ze wilden dat dit huis echt van hun tweeën werd en nu is het helemaal naar hun zin! Ze wonen op een hoek in een heel schattig zijstraatje.

'It feels like a fairytale.'
Rosana Barrera – social media manager & pin-up model
'We like the weird stuff, it can be from any era, it doesn't matter.'
Rosana Barrera – social media manager & pin-up model

Het mag helemaal over de top

Pascal en Rosana hebben veel mooie, antieke elementen verzameld en zijn gek op vintage, de laatste tijd ook met een iets meer ‘gothic’ achtige twist. Ze houden heel erg van het melodramatische, romantische. Voor niet-gelovigen hebben ze ook vrij veel religieuze objecten, zoals bijvoorbeeld kastjes of beelden. Ze combineren dan verschillende objecten tot een nieuw en uniek item. Het mag helemaal over de top!

'Dit is het huis waar wij ons het meeste op ons gemak voelen.'
Pascal Bannink – eigenaar barbiershop & vintage DJ
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum