Marjon en Robert verhuizen 4 jaar geleden naar een boerderij in het Achterhoekse Drempt omdat ze graag meer ruimte willen voor de verzameling oldtimers van Robert. Ze verbouwen het huis met veel liefde en de inrichting is een combinatie van klassieke meubelstukken met hippe accenten.

Fotografie: Liesbeth Disbergen

Alles in de boerderij is aangepakt

Vier jaar geleden zijn ze begonnen met de grote verbouwing van de boerderij. In de schuur hebben ze toen eerst sanitaire voorzieningen en de caravan geplaatst, zodat ze daar konden wonen. Iedereen die verbouwt, weet dat het soms ook behoorlijk afzien is. Dat was hier niet anders. Ze waren elke keer erg blij als er een fase in de verbouwing kon worden afgerond. En nu zijn ze heel trots op het eindresultaat.

Het oude dak is nog zichtbaar

In de deel stonden vroeger de koeien in de winter. Het hooi lag nog op de balken toen ze het huis kochten. Ze hebben er niet heel veel aan gedaan, de ruimte op zich is nog precies dezelfde. De oude staldeurtjes hebben we wel omgewisseld voor kozijnen. En de grote staldeuren zijn vervangen voor openslaande stalen deuren.

Tot een paar maanden geleden had Robert zijn oldtimers in de deel staan, maar ze hebben het nu aangemaakt voor de toekomst. Mochten ze ooit minder mobiel worden, dan kunnen ze de deel ombouwen tot appartement. Met minimale aanpassingen kan er nu een nieuwe plek van gemaakt worden. 

'Ik ben van de verbouwingen en Marjon is van de inrichting.'
Robert de Klein – all round klusser

Kunst op oude boerderijdeuren

De boerderij van Marjon en Robert is 200 jaar oud. Om de historie van de boerderij en de omgeving weer te geven hebben ze twee fantastische deurschilderingen laten maken door een kunstenares uit de buurt. Soms stoppen er nu mensen voor de deur om naar de schilderingen te kijken en foto's te maken.

Slapen in de oude varkensstal

De oude varkensstal werd de beste plek voor de slaapkamer na een grondige verbouwing. Het is een grote ruimte en zo kon er ook een badkamer in deze ruimte komen. Deze badkamer is helemaal naar wens gemaakt met bijvoorbeeld een ingebouwd bankje in de douche.

Oud bakhuisje in de tuin

Naast de boerderij staat een oud bakhuisje, daar werd vroeger het brood in gebakken. Dat wilden ze graag behouden en het is dan ook helemaal geïsoleerd en opgeknapt. Ze gebruiken het als ze bijvoorbeeld een tuinfeestje geven.

Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum