Tussen de koeien
Susanne en Julian: ‘We wonen in de koeienstal. In onze gang, keuken en deel van de woonkamer stonden letterlijk de koeien. Je ziet nog de schuurplekken tegen de houten binten en waar de ringen hebben gezeten waaraan de kalfjes vastzaten als ze binnen stonden. De boerderij is uit 1890 en de knecht woonde in het hogere gedeelte van wat nu de woonkamer is.’ Naar koeien ruikt het al lang niet meer. De vorige bewoners hebben de boerderij opgeknapt en geschilderd, maar vooral in de kleur blauw (vliegenblauw, tegen de vliegen dus).' Dat hebben Susanne en Julian dan weer opgefrist met kleuren in hun eigen smaak.
Wij wonen op vakantie
Klussen en koken
Julian is kok en neemt de hamer en verfkwast ter hand. Susanne is als ontwerper, als vanzelf, de bedenker van indelingen, interieur en kleuren. Susanne: ‘Ik maakte de ontwerpen en Julian bleek een hele goede klusser te zijn. Ik noemde hem als snel de klus-kok. Samen hebben we de slaapkamer verbouwd en geverfd. Het bed heeft Julian zelf getimmerd en de muren hebben al vele kleuren gehad, maar nu zijn we heel tevreden.’ Zo richten ze samen hun serre en woonkamer in tot een licht en warm geheel. Met vintage en gebruikte spullen wordt het een mix van Scandinavisch en een landelijk stijl. ‘Maar niet tuttig landelijk!’
De mooiste kamer van het huis
Hun zoon Son werd op de boerderij geboren en heeft inmiddels zijn eigen kamer. Susanne vindt dat hij de mooiste kamer van het huis heeft. ‘Ik ben dol op zijn kamer. Zijn kamer zit boven de darsdeuren waardoor het hooi naar binnen werd gebracht. En nu slaapt onze zoon hier. Met het behang en het bureau onder het brede raam. Ik kan me voorstellen dat Son later hier voor het raam zit en naar buiten kijkt.’
Take-away voor de buurt
Best al gewend in hun boerderij en altijd nieuwe plannen bedenkend, ontstaat tijdens de tweede lockdown Julian’s take-away in de oude schuur van de boerderij. Julian: 'Ik ben de schuur gaan opruimen en verbouwen. Vervolgens hebben we de mobiele barbecue die normaal gesproken op een andere plek in de tuin staat, naar de schuur gereden en ben ik gaan koken voor de buurt. Heerlijk lokaal allemaal! Ik stuurde via de buurt-app het menu en kookte op een gegeven moment voor zo’n 70 buren. Het leuke is dat we hierdoor de buren sneller hebben leren kennen en zij ons. Vanwege de opening van de horeca, is de take-away er alleen nog voor speciale gelegenheden.’
De rust van Twisk doet goed
‘We hebben het hier erg naar ons zin. Onze zoon Son kan lekker in de tuin spelen, vrienden komen langs en blijven logeren. We merken dat naast de letterlijke ruimte, we meer ruimte hebben in ons hoofd om nieuwe dingen te bedenken. Als we willen, zoeken we Amsterdam even op, maar zijn heel blij met de rust van Twisk.’