3x maak zelf je kerstdecoratie met Theo-Bert Pot

In deze tijd van het jaar kunnen we weer aan de slag om de mooiste kerstdecoratie te maken! Onze interieur expert Theo-Bert Pot heeft 3 leuke DIY projecten voor je! Origineel en niet te ingewikkeld, iedereen kan het!

Kersthanger van houten kralen

Maak van houten kralen en eventueel andere houten items met een 'oogje' een hanger voor in je boom of aan een tak. Hiervoor heb je verder alleen nog touw en een schaar nodig. Rijg alles aan een draad, knoopje erin en klaar is je originele kersthanger.

 

Sinaasappelslinger

Van gedroogde sinaasappelschijfjes kun je een slinger maken door ze te rijgen met naald en draad. De schijfjes kun je zelf drogen in de oven of je koopt ze kant en klaar. Hang de slinger in de boom of boven de eettafel voor een kleurig en geurig accent.

Wanneer je ze zelf wil drogen kan dat in een voorverwarmde oven op 100 graden. Snijd een sinaasappel in schijfjes, dep ze droog met keukenrol en leg ze op een rooster. Dan gaan ze 2,5 tot 3 uur in de oven. Beetje afhankelijk van je oven en de dikte van de schijfjes. Controleer ieder uur hoe het gaat.

Flessenkandelaar

Tover een lege wijnfles om tot een kandelaar! Maak daarvoor eerst de fles goed schoon zodat het hele etiket er af is. Vul de fles met water een een leuke tak zoals eucalyptus. Daarna zet je een kaars stevig in de fles door de onderkant even ligt te verwarmen. Klaar is je originele kandelaar.

Veel plezier met het maken van je originele kerstversiering!
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum