Wonen in een rijtjeshuis, doorzonwoning of flatgebouw is voor de meeste mensen de norm. Maar sommige geluksvogels wonen wel op een heel unieke plek. Deze drie woningen zijn alles behalve de norm!
Oud Stationsgebouw Haarlem

Oud station Haarlem

Anneke en Christiaan wilden alles behalve een standaard huis. Dat lukte. In 2007 kochten zij een oud station: Rijksstraatweg Haarlem. In 1912 onderdeel van de Haarlemmerlijn, de halte deed voor het laatst dienst in 1935. Met eerbied voor de historie knapten ze het station volledig op. Nu 13 jaar later wonen zij er nog steeds, met veel plezier, samen met hun 2 dochters.

Bekijk de video

Yurt Giessenburg

Als Timon voor het eerst in zijn leven een yurt ziet weet hij zeker, zo wil hij wonen. En dus twijfelt het stel geen seconde als hun droom yurt vrij komt. Leven in de buitenlucht, met alleen noodzakelijke spullen geeft hun het gevoel van vrijheid en rust. Ze voelen zich meer verbonden met de natuur dan ooit te voren en met de baby op komst kan hun geluk niet meer op.

Bekijk de video

D'orangemolen Willemstad

Amnon en Billy wonen in een monumentale molen uit 1734 in het vestigingsstadje Willemstad. De molen is 100% maalvaardig en draait dankzij molenaar Marijn nog steeds. Toen Amnon en Billy de molen kochten hebben ze deze volledig laten restaureren. Ondanks het vele onderhoud, genieten ze volop van hun monumentale pand.

Bekijk de video