Knisperende sfeermakers

Op donkere dagen is er weinig gezelliger dan neerstrijken bij een knisperend haardvuur. Laat je inspireren door een ronkend kacheltje of chique open haard. Wie weet komende winter bij jou in huis?

Een kachel om tegen te leunen

De witte speksteenkachel is met recht het centerpiece van de duurzaam gerenoveerde boerderij van Isla en Lucas. Vrij in de ruimte waar vroeger de koeien en de varkens stonden geeft de kachel langdurig een behaaglijke warmte af. Op het zitje aan de achterzijde kun je er lekker tegenaan zitten.

Duurzame droomboerderij holten | 9 oktober 2020

Franse haard in Steenbergen

Je zou het niet verwachten, maar deze open haard in het voormalige stadhuis van Steenbergen is niet origineel. Het bouwsel uit 1819 stond eerst een in Frans kasteeltje en siert nu de prachtig verbouwde zithoek van Elly, Johan en hun twee kinderen. Door de eerste verdieping eruit te slopen creëert het gezin een enorme hoogte boven de imposante haard, die nog eens benadrukt wordt door de lange spiegel op de mantel.

Oud-stadhuis Steenbergen | 24 september 2020

Rustpunt tussen de partijspoorten

Ivo en Pepijn zijn gek op de jaren 50, 60 en 70. Hun voorheen witte boot knalt nu met kleuren uit deze periode. Tussen de partijspoortjes staat de eenvoudige, robuuste kachel die met zijn contrasterende zwarte kleur een verwarmend rustpunt is in het bonte interieur.

Sputnik Utrecht | 6 oktober 2020

Knisperen in de slaapkamer

Weeskinderen en oude lieden huisden vroeger in dit sfeervolle Leidse rijksmonument. De vier bevriende stellen houden de ziel van het pand zo veel mogelijk in leven, ook als dat betekent dat behoud van de originele tegelvloer isolatie in de weg staat. In deze slaapkamer biedt een knisperende pelletkachel uitkomst.

Samen oud worden in hartje Leiden | 28 oktober 2020

Engelse mantel in Delfts blauw

In de opkamer van dit landgoed in Engelse stijl nabij Rotterdam staat deze strakke doch knusse open haard. De stolpen op de mantel zijn gevuld met spullen waar bewoners Clarissa en Wilfred bijzondere herinneringen aan hebben, zoals de sleutelbos van de vorige bewoonster. Met de Delfts blauwe vazen vormen ze een interessante compositie.

Engels landhuis Rotterdam | 17 september 2020

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!