Op koude dagen is er niets gezelliger dan neerstrijken bij een knisperend haardvuur. Laat je inspireren door een ronkend kacheltje of chique open haard. Wie weet deze winter bij jou in huis?
Foto: Marjon Lukje

Strakke speksteenkachel

De speksteenkachel is met recht het centerpiece van de boerderij van Isla en Lucas. Vrij in de ruimte waar vroeger de koeien stonden geeft de kachel langdurig een behaaglijke warmte af.  

Bekijk de video

Franse haard

De haard komt uit 1819 en stond in een Frans kasteeltje. Nu siert het in de zithoek van Elly en Johan. Door de eerste verdieping eruit te slopen creëeren zij voldoende ruimte boven de imposante haard. 

Bekijk de video
Foto: Sheena Schouwink
Foto: Sheena Schouwink

Warme woonboot

Ivo en Pepijn zijn gek op de jaren 50, 60 en 70. Hun voorheen witte boot knalt nu met kleuren uit deze periode. Middenin staat de robuuste, zwarte kachel: een rustpunt in het bonte interieur.

Bekijk de video

Knisperende slaapkamer

Weeskinderen en oude lieden huisden vroeger in dit Leidse rijksmonument, nu wonen hier vier bevriende stellen. Zij stoken de boel warm met een energiezuinige pelletkachel.

Bekijk de video
Foto: Sheena Schouwink
Foto: Sheena Schouwink

Delfts blauw

In de opkamer van dit landgoed in Engelse stijl staat deze strakke open haard. De stolpen zijn gevuld met spullen waar bewoners Clarissa en Wilfred warme herinneringen aan hebben, zoals de sleutelbos van de vorige bewoonster. 

Bekijk de video