Wonen in een oude fabriek. Klinkt ingewikkeld? Hoeft niet. BinnensteBuiten laat verschillende pareltjes zien, want zeg nou zelf.. het is toch best stoer als je in een oude meubel of badkuipenfabriek woont? Moet je wel durven.

Wonen in een oude meubelfabriek

Een bouwplaats, dat was de meubelfabriek van Jan en Juliette. De grote open ruimtes en de ligging maakten dat ze voor deze oude meubelfabriek kozen. De fabriek komt oorspronkelijk uit 1950 en er hebben verschillende bedrijven gezeten. Zo rusten ze vredig in de ruimte waar vroeger doodskisten werden gemaakt. De woonkamer is afgesloten van de slaapkamer door middel van een patio met een olijfboom. We like!

Bekijk de video

Wonen in badkuipenfabriek

Zeg je Ulft, dan zeg je de DRU. Naast een smelterij zat er in dit oude pand ook een badkuipenfabriek. Carlo woont hier samen met zijn gezin. Voor hem is het extra bijzonder want zijn beide opa’s werkten vijftig jaar lang in deze fabriek. In de slaapkamer pronkt de originele badkuip. Heeft zo’n grote loft ook nog nadelen? ‘Alles moet groot! Kleine meubels staan niet in zo’n grote ruimte.’

Bekijk de video

Wonen in een lakfabriek

Liesbeth en Wouter hadden een wens: geen doorsneewoning. Dat is gelukt! Ze wonen nu in een lakfabriek die tegenwoordig een grote loft is. Er zijn veel oude elementen bewaard gebleven, zoals oude pallets die als salontafel dienen. Middenin het huis staat een bananenplant. Dat klinkt vrij open, maar is toch erg beschut. Je waant je voor even echt in de jungle.

Bekijk de video

Wonen in een oude touwfabriek

In Oudewater staat monumentaal erfgoed: een oude touwfabriek. Bas en Jolanda weten er wel raad mee en benutten elke ruimte optimaal. Vanwege de grote cultuurhistorische waarde was het een uitdaging om de fabriek te verbouwen, maar het is gelukt! 

Bekijk de video

Wonen in een steenfabriek

Van een huis met een ontzettend ruime achtertuin naar een steenfabriek. Co en Marion zijn verhuisd voor de fantastische ligging en al het groen. Met uitzicht op de Maas en over de weilanden is niet alleen hun huis een plaatje, maar ook de locatie. Hoewel er veel gesleuteld is aan het huis zijn de originele bakovens nog intact: Ze hebben er een extra keuken voor in de zomer. Dan hoeft Marian niet zo vaak naar boven te lopen, wel zo handig!

Bekijk de video
Steenfabriek Beuningen (103)