Nergens kom je beter tot jezelf als aan de kust. Ga vandaag nog op pad of maak plannen om er even op uit te gaan. Probeer het uit en ontdek deze prachtige plekken om uit te waaien!

Neem een duik!

Uiteraard denk je eerst na voor je de plomp inspringt! Stroming en temperatuur zijn van belang, maar als je dan die verantwoorde dip in het Hollands zeewater neemt...  voel je je spontaan jaren jonger!

Hier kan je zwemmen

Bekijk de video

Wandelen bij Zuid-Kennemerland

Ingeklemd tussen Zandvoort en IJmuiden bevindt zich het Nationaal park Zuid-Kennemerland. De routes en het duinlandschap zijn zeer gevarieerd. De Schotse Hooglanders zorgen dat het gras netjes ‘gemaaid’ blijft. 

Bekijk de route

Bekijk de video

Uitrusten in Zeeland

Het strand van Westenschouwen in Zeeland is één van de rustigste stranden van Nederland. Zelfs hartje zomer weten maar weinig mensen het Zeeuwse witte zand hier te vinden. Niet doorvertellen dus!

Bekijk dit gebied

Bekijk de video

Schoonheid van Schoorlse duinen

De Schoorlse duinen heeft meer dan 60 kilometer aan wandelpad. Een eeuw geleden nog één grote zandbak, nu een mix van strand, stuivende duinen, weelderige bossen en kleurrijke heide, maar plastic afval ligt op de loer! Hoe gaat dat aflopen?

Bekijk dit gebied

Bekijk de video

Zee de baas in Holwerd

Waar de veerboot naar Ameland vertrekt, bij het Friese Holwerd, ligt een bijzonder kweldergebied. Hier krijgt de zee de ruimte. Wat eigenlijk boerenland had moeten worden is teruggegeven aan de natuur. Absoluut een ritje waard!

Bekijk dit gebied

Bekijk de video