Van nachtegaaltjes tot koperwieken: ook in de herfst kun je trekvogels van dichtbij zien! Dus: verrekijker mee en kijk uit over de weidse natuurgebieden. Een cadeautje voor je ogen!

Zingende nachtegaal in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Soms hoor je hem ’s nachts zingen: de nachtegaal. Je herkent deze vogel aan zijn galmende en uitbundige geluid. Onze vogelkenner Camilla loopt door de Amsterdamse Waterleidingduinen en ziet nog veel meer vliegen. Welke vogels herken jij? 

Bekijk de video

Vogelparadijs bij het Lauwersmeer

Het is snel donker en we zitten meer binnen, maar ook in de winter is het de moeite waard om een weids natuurgebied in te gaan op zoek naar vogeltjes. Wil je genieten van eendjes, ganzen en de bruine oeverzwaluw? Kijk alvast mee met boswachter Marieke, want ze is bij het Lauwersmeer. Een heus vogelparadijs!

Bekijk de video
Huiszwaluw Arkemheem Polder (103)

Huiszwaluwen in een stoomgemaal bij Nijkerk

Vogels zitten niet alleen veilig in de boom. Onze vogelaar Camilla weet ze ook rond oude bouwwerken te vinden. In natuurgebied Arkemheen, één van de oudste polders van Nederland, gaat ze op zoek naar de huiszwaluw in een stoomgemaal. Met hun kwetterende gepiep zijn deze trekvogels erg luidruchtig en niet bang voor mensen.

Bekijk de video

Koperwieken in de Coepelduynen

Houd je ogen en oren goed open, want in de duinen en over de meren tussen Katwijk en Noordwijk komen prachtige vogels overvliegen. Klim ook zeker naar het hoogste punt: hier kijk je uit over het landschap en zie je volop kramsvogels, koperwieken en andere roofvogels!

Bekijk de video

Sierlijke purperreigers op Kinderdijk

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk trekt zomers veel toeristen, maar is nu vooral een lekker plekje voor purperreigers. Laat de molens links liggen en ga mee met onze Camilla om je te vergapen aan deze fraaie vogels.

Bekijk de video