Uitvogelen met Camilla

Vogelaar Camilla Dreef leert je de kneepjes van het vogelaarsvak in de serie 'Uitvogelen met Camilla' Welke vogel kunnen we deze maand spotten?

De Topper

Uitvogelen met Camilla richt het vizier in januari op een minder bekende watervogel: de topper. Ook de kuifeend wordt onder de loep genomen. Ogenschijnlijk identiek, maar toch heel verschillend.

Bekijk de video

De topper

De Scholekster

Te-piet! Te-piet! Te-piet! Het ultieme kustgeluid dat je al van ver kunt horen komt uit de snavel van de scholekster. Maak kennis met Uitvogelen met Camilla’s vogel van de maand december.

Bekijk de video

De scholekster

De Kramsvogel

De rest van het jaar kom je hem niet tegen, maar in november trekt hij vanuit het noorden en masse door Nederland: de kramsvogel. Minder bekend dan de merel en de zanglijster, maar daardoor des te specialer om te spotten.

Bekijk de video

De kramsvogel

De Ringmus

Oktober is de perfecte tijd om op zoek te gaan naar de ringmus. Dit kleine bruine vogeltje wordt vaak verward met de huismus. Camilla laat zien dat het toch beslist een andere vogel is.

Bekijk de video

De Ringmus

De Tapuit

Het is september, tijd om op zoek te gaan naar de tapuit. Want dit is dé maand om deze bijzondere trekvogel te zien. Tapuiten die in het noorden hebben gebroed, trekken nu massaal door Nederland en pauzeren hier om voedsel te zoeken. Vogelaar Camilla vertelt waar je op moet letten. 

Bekijk de video

Uitvogelen met Camilla - De Tapuit

Tips voor de beginnende vogelaar

In deze introductievideo geeft vogelaar Camilla zes handige tips voor de beginnende vogelaar, de belangrijkste tips? Begin dichtbij huis, koop een goede verrekijker en schrijf je waarnemingen op.

Bekijk de video

Thumbnail uitvogelen met Camilla

What's next?


4 februari
Bosuil

4 maart
Grutto

1 april
Blauwborst

6 mei
Zomertortel

3 juni
Gekraagde roodstaart

1 juli
Gierzwaluw

5 augustus
Bonte strandloper

Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door Vogelbescherming Nederland.

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!