Bestuiving door insecten is onmisbaar voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. De bij is belangrijk, maar wordt ook bedreigd. Help jij mee om de bij te redden?

Succesvolle Bee Friendly campagne!

Er is 2.500.000 m2 grond bij-vriendelijk gemaakt door 1 miljoen zakjes met bloemzaad te verspreiden. Dat maakte DJ Stefan Stasse bekend in zijn programma De Staat van Stasse (NPO Radio 2). 

Bee friendly

Binnenkort worden de ruim 60.000 handtekeningen overhandigd aan de vaste commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om alle beschouwde wilde bijensoorten in Nederland op te nemen op de lijst beschermde diersoorten, conform de Wet Natuurbescherming. 

Teken hier nog de petitie

Nieuwe YouTube serie over de Wilde Bij!

Imker Ramon Brugman gaat op pad en laat zich in deze 3-delige YouTube serie adviseren door verschillende bijenexperts. Met die tips gaat hij aan de slag in zijn eigen tuin om samen met tuinspecialist Martin Stuger een bij-vriendelijke tuin te maken.

Heb jij een 'kamer' vrij? | Help de Wilde Bij!

In deze video spreekt Ramon af met bijenexpert Stefan Pronk van landschapsbeheer Drenthe, zij nemen samen een kijkje in de Gasterse Duinen en zijn getuige van een wilde bijen-vrijpartij. Check de video en zie wat jij kan doen in jouw tuin om te voorkomen dat de wilde bij uitsterft.

Even bij-tanken | Help de Wilde Bij!

In deze video spreekt Ramon af met bijenkoningin Sonne Copijn, samen zoeken zij uit welke etenswaren nu wel en niet worden bestoven door de bij. Ook laat tuinman Martin Stuger zien hoe je een zaadbom maakt!

Wil jij je tuin ook bijvriendelijk maken? Dat is gemakkelijker dan je denkt. We hebben alle tips die we hebben gekregen voor je op een rijtje gezet. Bekijk de tips hier.

Geschreven door
Jill van Nek
Datum