Chef-kok Rosah van Schendelen ontmoet ondernemer Janina van der Drift. Janina had er als consument moeite mee dat kalfjes van hun moeder werden gescheiden voor onze melk. Janina vond deze melk bij een handjevol boeren en heeft het voor elkaar gekregen dat deze melk nu voor het eerst ook echt bij de supermarkt verkrijgbaar is.
Ik was op het punt, dat ik van mezelf óf moest stoppen met melk drinken óf op zoek moest gaan naar melk van koeien waar het kalfje langer bij de moeder blijft.
Biodynamische melkveehouder Armando
Janina werkt samen met 3 boeren, onder wie Armando Kok uit De Glind (Gemeente Barneveld). Op zijn biodynamische melkveehouderij met 50 melkkoeien wordt al 30 jaar (!) het kalf langer bij haar moeder gehouden. “Mijn vader was in 1991 al overgestapt op biologisch en in 1993 begonnen met het kalf bij de koe te houden. Ik weet niet beter dan dat het kalf bij de koe hoort!”