Vriendinnen Yvonne en Esther bieden gekwetste dieren een nieuw thuis. Hun huishouden telt veertien katten, vijf kippen, drie geiten, twee konijnen, ganzen, eenden en een hond. Tijd voor een nadere kennismaking met deze bijzondere rakkers.

Ava en Zarou

Dit zijn Ava en Zarou, twee verwaarloosde katten die de vriendinnen vonden in een dorpje in Friesland, toen ze nog heel klein waren. Ze wonen nu samen met veertien andere katten in een kattenren. Dit gezellige verblijf staat vol kattenmandjes, zodat ook de vrienden van Ava en Zarou een fijne plek hebben om te overnachten. En heb je die oude kinderwagen al gespot? Een persoonlijke favoriet van Zarou.

Boefje, Sepp en Timo

Dit zijn Boefje, Sepp en Timo, drie keurige bokjes, die op het nippertje konden worden gered van de slacht. Gelukkig maar, want de lieverdjes luisteren hartstikke goed en gaan zelfs mee op vakantie. Terwijl Sepp zich als leider opstelt, is Boefje de ondeugende van het stel en kijkt Timo liever de kat uit de boom. Iedere bok zijn eigen karakter.

Teddy

Knuffelkonijn Teddy is een oudje en werd tot voor kort verstoten en aangevallen door zijn soortgenoten in de dierentuin waar Yvonne werkt. Hartstikke sneu, want door de stress kreeg hij overal kale plekken. Yvonne kon het niet langer aanzien en besloot hem onderdak te bieden in de opvangboerderij. En dat heeft geholpen, Teddy doet goed mee en oogt gelukkig. Go Teddy! We love you.

Kukelende kippen

Ook de kippen komen van Yvonne haar werk. De soortgenoten van de witte kip (baardkriel) gingen dood, dus die kip werd hartstikke eenzaam en kippen willen toch graag vriendjes hebben. De andere kip werd steeds kaalgeplukt door andere kippen dus toen heeft Yvonne beide kippen hier ondergebracht. Met succes, want die witte is nu 's ochtends weer aan het kukelen. Eind goed, al goed.

Knuffelganzen

Tot slot de twee ganzen. Eén van de twee stond opeens voor Esther haar deur en ging niet meer weg. Het is een enorme knuffelgans. Toen de gans tijdelijk ergens anders moest wonen, werd hij verliefd op een andere gans, dus die moest mee naar de opvangboerderij. Want twee is gezelliger dan één. Hetzelfde geldt trouwens voor de eenden. Die namen ook vrienden mee uit hun tijdelijke verblijf. En zo is en blijft het een gezellige beestenbende.

Onze droom is om een plek te vinden waar we zelfvoorzienend kunnen leven met een eigen moestuin, voedselbos én onze dieren
Vriendinnen en dierenverzorgers Yvonne en Esther
11 minuten