Denk je aan de herfst, denk je aan paddenstoelen! Ze vormen het decor voor een heerlijke wandeling én zijn perfect om mee te koken.

De goede paddenstoel in de pan

De grote sponszwam is prima te eten, net zoals champignons, oesterzwammen en cantharellen. Wildpluk expert Edwin legt uit wat je wel en niet moet plukken. Zelf aan de slag? Ga altijd op pad met een gids! 

Bekijk de video

Paddenstoelenpracht op Clingendael

Landgoed Clingendael betekent: 'dal tussen de duinvalleien'. Het landgoed doet haar naam eer aan en heeft veel bijzondere flora. In de herfst zijn dit de paddenstoelen in alle kleuren, vormen en maten!  

Bekijk de video

Gevulde portobello van eigen teelt

Alain neemt je mee naar een paddenstoelen-kwekerij en kijkt zijn ogen uit. En dat niet alleen: hij maakt een verrukkelijke gevulde portobello van eigen teelt. Bomvol vitamines en smaak door de combinatie met venkel, oude kaas en bieslook.

Bekijk de video

Paddenstoelen in de duinen

Het bos verkleurt in prachtige geel, rood en bruintinten. Eropuit dus om een boswandeling te maken en paddenstoelen te zoeken! Wist je dat paddenstoelen zelfs op het strand groeien? Dat zie je in deze video!

Bekijk de video

Koken met paddenstoelen van Vlieland

Vlieland is natuurlijk het eiland van de cranberries, maar ook paddenstoelen groeien daar fantastisch. Chef-kok Leon Mazairac gaat met vakgenoot Robert Buurma op pad om al wat moois te plukken voor in de pan.

Bekijk de video