In het voorjaar van 2018 was Martin te gast bij Tirzah en Wilco. Zij wonen met een groot gezin in Alphen aan de Rijn. Vanaf het dakterras kijken ze op prachtig groen, en dat zouden ze ook graag wat meer op het terras terugzien. Martin biedt hulp en maakt er binnen een dag een groene oase van. Hoe staat het dakterras er nu bij?

Wat fijn dat we hier weer zijn! Hoe bevalt jullie nieuwe dakterras?
We genieten er heel erg van! Het is the place to be. Sinds kort ligt er ook nog eens dik, zacht kunstgras. De tieners liggen sindsdien alleen nog maar languit buiten. Daar hebben we ook veel momenten samen, of een op een gesprekken in de rustgevende omgeving. Tijdens corona hebben we ook wat sportoefeningen buiten gedaan. Planken, buikspieroefeningen, pilates en yoga. Het is dus niet alleen opgefleurd, het zorgt ook voor verbinding.

Hebben jullie zelf nog iets veranderd, aangepast of weggehaald?
We hebben niets echt weggehaald. Het plantje in het rieten mandje heeft het alleen niet gehaald. Wel hebben we grastapijt toegevoegd, wat extra verlichting en een paar vrolijk gekleurde buitenkussens. Het schaduwdoek was het idee van Martin en dat werkt echt heel erg goed. Misschien gaan we het stenen wandje bij de balustrade nog even verven, maar daar zijn we nog niet helemaal over uit.

Waar zijn jullie minder blij mee?
Gelukkig heeft alles goed uitgepakt! We willen daarom hetzelfde idee gaan maken in onze voortuin om daar de laatste zonnestralen op te vangen.

Wat is je favoriete plek op het dakterras?
Het is juist zo fijn dat er verschillende plekjes zijn. De bank, maar ook het superzachte grastapijt. We zijn graag in de zon als het niet te heet is, maar ook onder het schaduwdoek is het goed vertoeven. Met een boek, een goed gesprek of juist even helemaal niets.

Geschreven door
Jill van Nek
Datum