Wil je aan de slag op je moestuin? Check onze moestuinkalender en doe je voordeel met de tips van onze duurzame tuinvrouw Anne op de BinnensteBuiten moestuin.

Bekijk hier de moestuinkalender

Met een goed plan en een blik op onze moestuinkalender weet je precies wanneer welke groenten de grond in gaat en wanneer je kan oogsten.

Uitplanten in de volle grond

Het weer wordt steeds warmer en dat betekent dat de opgekweekte planten van Anne in de grond gepoot mogen worden. Anne laat ook zien hoe je olla’s maakt om makkelijk je planten in de grond water te kunnen geven.

Bekijk de video
Uitplanten in de volle grond

Kruiden in de moestuin

Een lekker gerecht maak je met lekkere kruiden. Alleen welk kruid plant je waar? Anne geeft verschillende tips over het planten van kruiden en welke je het beste bij elkaar kunt zetten.  Naast de kruiden gaat Anne ook nog bezig met het zaaien van drie verschillende soorten zonnebloemen en andere bloemen.

Bekijk de video

Tel de bijen in je tuin!

Anne houdt net als bijen erg van bloemen. Jaap van de bijenstichting komt langs in de moestuin met verschillende materialen om samen aan de slag met het bouwen van een bijenhotel. Samen tellen ze welke bijen er allemaal rondom te moestuin te vinden zijn.

Bekijk de video

Martin en Anne maken een koude bak

Vele handen maken licht werk en daarom komt Martin vandaag Anne helpen in de moestuin. Martin maakt een koude bak, hier kan je vers gezaaide groenten in laten groeien. De bak wordt gevuld met houtsnippers tegen de slakken. De twee gaan ook nog aan de slag met het maken van een zitje in de moestuin.

Bekijk de video

Zaaien en poten in de volle grond

Het is tijd om verschillende planten, knollen en groenten in de grond te poten. Anne poot onder andere snijbiet, aardperen en de eetbare bloem Daglelie. Naast de planten in de grond gaat Anne ook aan de slag met het groen voor in de vijver.

Bekijk de video

Maak een eigen zaaiplan

Waar begin je met zaaien voor de moestuin? Anne legt in deze video uit wat er allemaal nodig is als je begint met het zaaien van de eerste planten. Met behulp van een zaaiplan kan je alles op een rijtje zetten wat er allemaal geplant moet worden en wanneer.

Bekijk de video

De eerste planten en een vijver

De eerste planten worden gepoot en rondom de tuin zaait Anne samen met stichting NL Bloeit wilde bloemen. Ook wordt er een vijver aangelegd, want water trekt dieren aan en dat zorgt voor meer biodiversiteit en een gezonde balans op de tuin.

Bekijk de video
Balans in de BB moestuin

Wilgentenenvlechten en palen slaan

Tuinspecialist Martin slaat samen met Anne de eerste palen de grond in. Wilgenvlechter Jac helpt ook mee, samen met vrijwilligers vlecht hij acht natuurlijke moestuinbakken. De schets van de BinnensteBuiten moestuin komt langzaam tot leven.

Bekijk de video

Vruchtbare grond door hulp varkens

Anne gaat aan de slag met de bodem van de tuin. De bodem is de basis, als die goed is dan heb je minder werk en meer oogst. Met hulp van zes varkens wordt de aarde in razend tempo omgewoeld.

Bekijk de video

Jaarrond een eetbare tuin

Anne gaat langs bij Marion Boenders om inspiratie op te doen voor de BinnensteBuiten moestuin. De moestuin van Marion bevindt zich in een grote cirkel, waardoor je veel meer op gevoel moet tuinieren. Marion legt uit hoe ze te werk gaat.

Bekijk de video