Wandelen op Terschelling

vogelaar
Camilla Dreef
Weidevogels Terschelling
11 min
Gebied
Friesland
Afstand
11 km
Type
Vogels
Gemiddelde waardering
12 personen
Camilla Dreef is voor het eerst als vogelaar op Terschelling! Want haar laatste bezoek is in haar kindertijd geweest... Bij Terschelling denk je vaak niet meteen aan boerenweilanden, alhoewel hier ruim duizend hectare boerenland is. En op boerenland zitten trekvogels! De Wulp bijvoorbeeld- de nationale vogel van dit jaar. Boer Gerben laat zien of ze er zitten en vertelt wat hij leuk vindt aan deze vogel.

De geur van de zee, een ijskoude windvlaag of een regenbui. In de winter ga je helemaal op in de natuur van dit boswachterspad over de Noordsvaarder. Beklim de duinen van Terschelling en ontdek de dynamiek van de natuur tijdens een pittige wandeling over het Waddeneiland.

Ontdek de wildernis van Terschelling

Boswachter Remi Hougee: “Met zijn klimmen is deze wandeling langs de Noordsvaarder er een voor de echte diehards. Een pittige tocht door jong en dynamisch natuurgebied. Ontdek de strandvlaktes met broedende dwergsterns, de stuivende duinen en het hoge duingebied dat langzaam dichtgroeit met duindoorn en kruidwild.

Hoog op de duin heb je een geweldig uitzicht. Het hele duingebied ligt voor je en je kijkt uit op de Noordzee en zandbanken die onderweg zijn naar Terschelling. Zeker bij laag water ziet dat er schitterend uit. Hier zie je de zandbanken ontstaan. Misschien kom je zelfs een zeehond tegen.

In de winter ga je hier helemaal op in de natuur. Gegeseld door een ijskoude wind of wandelend door slagregen worden al je zintuigen aangesproken. Heftig, maar het zorgt wél voor een unieke beleving. Op de zandvlaktes zitten massa’s rustende vogels, de slechtvalk komt voorbij en ook de ree laat zich makkelijker zien.”

Route

Startpunt:
Veerterminal West-Terschelling
Willem Barentszkade
8881 BC West-Terschelling
Toegankelijkheid:
Honden welkom, mits aangelijnd.
 1. 1

  Met laagwater kun je de gewone zeehond op de zandbanken voor de kust zien rusten. 

  stap 1 terschelling
  Foto: Staatsbosbeheer
 2. 2

  In de zomer staan de gevlekte orchis, strandduizendguldenkruid en parnassia in bloei op Het Groene Strand.

  Het Groene Strand
  Foto: Staatsbosbeheer
 3. 3

  In de zomer staan de gevlekte orchis, strandduizendguldenkruid en parnassia in bloei op Het Groene Strand.

  Het Groene Strand
  Foto: Staatsbosbeheer
Veel plezier!

Wat vond je van de wandeling?

Deze wandeling word je aangeboden door Staatsbosbeheer.

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!