duurzame lifestyle-expert

Marieke Eyskoot

Marieke maakt duurzamer leven makkelijker en leuker voor iedereen. Als duurzame lifestyle-expert van BinnensteBuiten laat ze innovatieve Nederlandse initiatieven zien, die de wereld steeds mooier maken. Ze geeft positieve en praktische tips waar je meteen mee aan de slag kan, schreef het boek Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle en spreekt en presenteert voor bijvoorbeeld TEDx, Netflix en Stichting DOEN.

Iets goed doen én het goed hebben gaat prima samen

Marieke Eyskoot

Zelf zeep maken

Marieke is in Amsterdam, daar bezoekt ze Marlies die een alternatief heeft bedacht voor de vele plastic zeep- en shampooflessen. Samen maken ze natuurlijke zeep.

Bekijk de video

Over Marieke

Marieke las toen ze klein was haar vader graag de krant voor. Ze wilde nieuwslezer worden, want pas als we weten wat er allemaal aan de hand is, kunnen we het veranderen! Marieke studeerde Film- en Televisiewetenschap, en volgde haar duurzame hart. Ze werkte tien jaar bij de Schone Kleren Campagne, om de arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie te verbeteren. In landen als Bangladesh, Thailand en Bulgarije zag ze van dichtbij hoe onze spullen worden gemaakt. Ze kreeg steeds meer vragen van mensen die graag iets willen bijdragen, maar niet zo goed weten hoe. Ze specialiseerde zich in duurzame lifestyle, spreekt op allerlei podia en schrijft boeken om zoveel mogelijk antwoorden te geven. Van haar boek Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle, is zowel een internationale editie als een jeugdversie gemaakt. Marieke stond herhaaldelijk in de Trouw Duurzame 100 en presenteert programma’s van Dutch Design Week tot Rio Ethical Fashion. Ze eet sinds haar 12de geen dieren meer, rijdt geen auto (goed voor de wereld, maar weleens onhandig) en viert graag van alles.

Plastic vissen uit de gracht

Jaarlijks belandt er 50 miljoen kilo afval op straat. Marieke gaat langs bij Marius die daar wat op gevonden heeft. Hij vist afval uit de Amsterdamse grachten en geeft het een nieuwe bestemming.

Bekijk de video

Het gaat niet om de juiste tas of auto, maar om relaties en mooie ervaringen

Marieke Eyskoot

Wie is Marieke Eyskoot?

Marieke Eyskoot (1977) staat elke dag op voor duurzaamheid. Dat doet ze stijlvol en met charme. ‘Ik wil laten zien hoe makkelijk en leuk duurzaam leven kan zijn. Iedereen kan kleine stappen zetten zonder in te leveren.’ 

Paddenstoelen om mee te verpakken

Marieke Eyskoot gaat langs bij Jan en Arthur in Heerewaarden die een milieuvriendelijk alternatief hebben gevonden voor piepschuim en plastic producten en verpakkingen. Het geheim zit in de paddenstoelen!

Bekijk de video