Asperges met spinazie, druiven en een frisse cashewsaus
Chef-kok Geneal Harreman maakt een verrassende combi met witte asperges. Gebakken witte asperges combineert hij met spinazie, druiven en topt dit af met een frisse saus en eetbare bloemen. Even wat anders dan de traditionele asperges met aardappelen, ham, eieren en Hollandaise saus. Lees hieronder het recept.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
12asperges
-
300 grspinazie
-
2takken basilicum
-
10witte druiven
-
25 grroomboter
-
Voor de saus250 mlwater
-
100 grcashewnoten
-
1knoflookteen
-
1/2witte ui
-
2sneetjes wit casino brood (zonder korst)
-
25 mlwitte wijnazijn
-
Schil de asperges en verhit een bakpan op middelhoog vuur.
-
Bak de asperges in een klein beetje olie totdat ze een beetje kleur beginnen te krijgen, voeg dan de roomboter toe en bak de asperges totdat ze goudbruin en gaar zijn.
-
Pel de ui en knoflook, hak deze in grove stukken. Snijd de korsten van de broodplakken af en snijd het brood in grove stukken.
-
Meng de cashewnoten, knoflookteen, halve ui en brood met het water in de blender en draai het fijn totdat je een gebonden saus hebt.
-
Breng de saus op smaak met zout, peper en de wittewijnazijn.
-
Bak de spinazie kort in een pan met een beetje olie.
-
Snijd de basilicum fijn en halveer de witte druiven.
-
Schep twee eetlepels op elk bord en leg er drie stuks gebakken asperges op. Verdeel de spinazie over de borden.
-
Gebruik vijf halve druiven per bord en verdeel het basilicum ook over de spinazie. Gebruik eventueel eetbare bloemen om het gerecht mee af te garneren.
- Eet smakelijk!