Aspergesoep en voorjaarssalade

chef-kok
Ramon Brugman
Aspergesoep en voorjaarssalade (81)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
71 personen

Ramon maakt een snelle maaltijd; een aspergesoep met daarbij een echte voorjaarssalade.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Salade
    16
    witte asperges
  • 1
    bos groene asperges
  • 2 el
    suiker
  • 300 g
    gekookte krieltjes
  • 200 g
    ham
  • 4
    eieren
  • 3 el
    mayonaise
  • 1 el
    crème fraîche
  • 1/2
    bos peterselie
  • 1
    citroen
  • peper en zout
  • Aspergesoep
    schillen van asperge
  • 400 ml
    groentebouillon
  • 200 ml
    slagroom
  • 1 tl
    aardappelzetmeel
  • 1/4
    bos peterselie
  • peper en zout
  • Toast
    8
    sneetjes brood

Bereiding

  1. 1

    Begin met de salade. Schil alle asperges en bewaar de schillen van de witte asperges.  

  2. 2

    Zet een op met water, suiker en zout. Zodra dit kookt leg je de witte asperges erin en kook je ze gaar.

  3. 3

    Laat de witte asperges afkoelen in koud water. Kook hierna de groene asperges gaar. En laat deze groene asperges als ze gaar zijn ook afkoelen in koud water.

  4. 4

    Kook de eieren. Snij de krieltjes doormidden. Snij de asperges in stukken en rangschik ze op een bord. Leg de krieltjes ertussen.

  5. 5

    Snij de eieren in vieren. Leg de eieren samen met de ham tussen de rest op het bord. 

     

  6. 6

    Meng de mayonaise met crème fraîche. Leg hoopjes van dit mengsel tussen de salade. 

  7. 7

    Knijp het citroensap over de salade. Bestrooi de salade met fijngesneden peterselie. 

  8. 8

    Begin nu met de soep. Doe de schillen van de asperge in een pan en zet deze op met de groentebouillon. Vlak voor dit kookt haal je de pan van het vuur en zeef je de aspergeschillen uit de soep. 

  9. 9

    Breng de soep nu aan de kook. En voeg de slagroom toe en de crème fraîche toe. Bind de soep af met wat aardappelzetmeel. 

  10. 10

    Snij de peterselie en strooi deze op de soep. Toast de sneetjes brood.

  11. 11

    Haal soep van het vuur en serveer met de maaltijdsalade en het brood.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!