Asperges met gerookte zalm

chef-kok
Portret Ramon Brugman
Asperges met gerookte zalm
2 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
470 personen
Chef-kok Ramon Brugman helpt mee met de oogst van ‘de koningin van de groenten: de asperge.’ Hij is daarvoor in het Brabantse Haaren op de boerderij van Hannie en Henk. En hij maakt ook iets lekkers met het 'witte goud'!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 8
    asperges
  • 1
    stukje foelie
  • 1 el
    zout
  • 1 el
    suiker
  • 4
    plakken gerookte zalm (langgesneden/ long sliced)
  • 6
    kwarteleitjes
  • 1/2
    bosje peterselie

Bereiding

  1. 1

    Schil de asperges en snijd een centimeter van de onderkant af. Leg ze in een schaal die op het gas kan en giet er kokend water op. Voeg de foelie, suiker en zout toe en dek af met een theedoek. Kook de asperges twee minuten zachtjes door en zet dan het vuur uit. Laat ze ongeveer vijftien minuten staan zodat ze nog iets kunnen doorgaren.

  2. 2

    Wikkel de gerookte zalm om de asperge heen.

  3. 3

    Breng een pan water aan de kook en kook hier twee en een halve minuut de kwarteleitjes. Spoel ze twee minuten lang met koud water af en pel ze. Snijd ze vervolgens door de midden en serveer ze bij de asperge en gerookte zalm.

  4. 4

    Hak de peterselie en strooi het over de asperges.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!