Geneal Harreman is vijftien jaar als hij voor het eerst aan de slag gaat in de keuken van een brasserie. Hij krijgt er lol en in en start vervolgens al snel als leerling bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Daar leert hij de fijne kneepjes van het vak en ontdekt hij de veelzijdigheid van plantaardige producten.

Zijn passie voor groenten neemt hij mee als hij bij Rijks gaat werken en vervolgens chef wordt bij restaurant De Kas. Geneal: “Bij De Kas hadden we een eigen stuk land en afhankelijk van de oogst maakten we elke week een nieuw zesgangenmenu op hoog niveau.” Ook in BinnensteBuiten wil hij kijkers met zijn recepten inspireren om vaker voor groene alternatieven te gaan: ”Groenten een podium geven is echt mijn doel in de culinaire wereld!” 

Creatieve recepten met veel groente:

Kom meer te weten over Geneal!

Lees hier het uitgebreide interview met Geneal over zijn passie voor plantaardig koken.

Geneal Harreman - Stijn Ghijssen

Bekijk alles van Geneal Harreman

Filters

Filters

Aubergine
Geneal Harreman

Gekruide aubergine met cherrytomaten, olijven en parmezaanse kaas

Arepa's met uiencompote en tomatensalade
Geneal Harreman

Arepas met scrambled tofu, ui-mango compote en een frisse salade

Tarte tatin pompoen peer en een salade met balsamico
Geneal Harreman

Hartige tarte tatin met pompoen en geitenkaas

mexicaanse orzo
Geneal Harreman

Mexicaanse ovenschotel met orzo, zwarte bonen, mais en guacamole

asperges
Geneal Harreman

Bloemkoolpolenta met gebakken bloemkool, salsa verde en gegrilde asperges

tikka masala
Geneal Harreman

Tikka masala met rijst, paneer en luchtig naan brood

gegrilde knolselderij
Geneal Harreman

Gegrilde knolselderij met een kikkererwtenhummus en baba ganoush

Bubur Injin: Indonesische zwarte rijstepap
Geneal Harreman

Bubur Injin: Indonesische zwarte rijstepap

Pasta met groene groenten saus en frisse salade
Geneal Harreman

Pasta met groenten saus, gele courgette, artisjok en een frisse salade