Geneal Harreman is vijftien jaar als hij voor het eerst aan de slag gaat in de keuken van een brasserie. Hij krijgt er lol en in en start vervolgens al snel als leerling bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Daar leert hij de fijne kneepjes van het vak en ontdekt hij de veelzijdigheid van plantaardige producten.

Zijn passie voor groenten neemt hij mee als hij bij Rijks gaat werken en vervolgens chef wordt bij restaurant De Kas. Geneal: “Bij De Kas hadden we een eigen stuk land en afhankelijk van de oogst maakten we elke week een nieuw zesgangenmenu op hoog niveau.” Ook in BinnensteBuiten wil hij kijkers met zijn recepten inspireren om vaker voor groene alternatieven te gaan: ”Groenten een podium geven is echt mijn doel in de culinaire wereld!” 

Creatieve recepten met veel groente:

Kom meer te weten over Geneal!

Lees hier het uitgebreide interview met Geneal over zijn passie voor plantaardig koken.

Geneal Harreman - Stijn Ghijssen

Bekijk alles van Geneal Harreman

Filters

Filters

tikka masala
Geneal Harreman

Tikka masala met rijst, paneer en luchtig naan brood

gegrilde knolselderij
Geneal Harreman

Gegrilde knolselderij met een kikkererwtenhummus en baba ganoush

Bubur Injin: Indonesische zwarte rijstepap
Geneal Harreman

Bubur Injin: Indonesische zwarte rijstepap

Pasta met groene groenten saus en frisse salade
Geneal Harreman

Pasta met groenten saus, gele courgette, artisjok en een frisse salade

Flowersprout
Geneal Harreman

Romige aardappelsoep met gefrituurde flowersprouts

Kokosrijst met gekarameliseerde ui en ketjap tempeh
Geneal Harreman

Gele kokosrijst, tempeh in zwarte bonensaus en gebakken paddenstoelen

Bulgur
Geneal Harreman

Winterse salade met bulgur, broccoli en halloumi en vijgen uit de oven

Pompoen ‘’rollade’’ met boerenkool gestoofd in broodbier en pastinaak met kruidenboter
Geneal Harreman

Luxe rollade van pompoen met misoboter en gepofte pastinaak uit de oven