5 minuten

Blini's met groene asperges, spinazie en een gepocheerd eitje

Kan als ontbijt, maar ook verrukkelijk voor de lunch of light diner: blini's van boekweitmeel met groene asperges, spinazie, een gepocheerd eitje en een romige dip met groene, frisse kruiden.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Pannenkoekjes (blini's)
    200 g
    boekweitmeel
  • 3 g
    bakpoeder
  • 2
    eieren
  • 300 ml
    melk
  • 1/2
    bosje dille
  • 1/2
    bosje bieslook
  • 1
    klontje boter
  • snufje zout
  • Spinazie
    1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 200 g
    verse spinazie
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Asperges
    12
    groene asperges
  • 1
    klontje boter
  • zout en peper
  • Gepocheerde ei
    4
    biologische eieren
  • 1/2
    kopje azijn
  • zout en peper
  1. Snijd de kruiden fijn. Meng het boekweitmeel met het bakpoeder en wat zout. Voeg de eieren en melk hieraan toe. Roer het tot een glad beslag en voeg dan ook de kruiden toe (bewaar nog een handjevol kruiden als topping voor op het eind). 

  2. Smelt het klontje boter in een koekenpan. Als de pan heet is, laat er dan kleine hoopjes beslag inlopen. Als de bovenkant 'droog' is, dan draai je ze om!  

  3. Snipper dan de ui en knoflook en zet aan in een pan met wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en roer goed om. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper. 

  4. In dezelfde pan als de spinazie bak je nu ook de asperges in een klontje boter. Gebruik hiervoor de tips (de bovenkantjes). Breng ze op smaak met wat peper en zout en bak ze ongeveer drie tot vier minuutjes.  

  5. Breng een pan water aan de kook. Voeg de azijn toe. Maak een draaikolk met een garde in het water en tik hierin het eitje. Pocheer het ei voor zo'n drie tot vier minuten. Als het een klein eitje is, dan wat korter. Haal het eitje eruit, spoel af met schoon water en breng op smaak met wat zout en peper.  

  6. Stapel je kleine pannenkoekjes (de blini's) op een bordje, doe er wat spinazie en asperges bij. Leg er een gepocheerd eitje bovenop, met tot slot nog wat vers gesneden kruiden! 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.