Blini's met gerookte zalm, Hollandse garnalen en roomkaas
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de blini's250 mlmelk (lauwwarm)
-
200 gboekweitmeel
-
7 ggedroogde gist
-
2eieren
-
•zout
-
Voor de bieslookmascarpone200 gmascarpone
-
1citroen
-
1/2bos bieslook
-
•zout en peper
-
Voor de Hollandse garnalen100 gHollandse garnalen
-
1zure appel
-
1/4bos dille
-
1/4bos bieslook
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Voor de gerookte zalm met appel en rode biet50 mlolijfolie
-
250 ggerookte zalm
-
1appel
-
1gekookte rode biet
-
1citroen
-
•zout en peper
-
•eventueel wat cress
-
Benodigdheden•spuitzak
-
Splits de eieren. Doe de dooier bij het boekweitmeel en los de gist op in de lauwwarme melk en roer dit goed door. Voeg dit bij de boekweitmeel en roer het glad. Dek het beslag af en laat het twintig minuten rijzen op een warme plek.
-
Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de mascarpone. Rasp er een beetje schil van de citroen bij en een klein beetje sap. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Doe dit in een spuitzak.
-
Hak de dille en bieslook fijn en roer dit door Hollandse garnalen. Snijd een halve appel in superfijne blokjes (brunoise) en roer ook dit door de garnalen. Maak het nat met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
-
Maak dunne plakken (banen) van de appel. Pers de citroen uit en meng het sap met de olijfolie en breng het op smaak met zout en peper. Haal de plakjes door de dressing heen en rol ze op.
-
Snijd de rode biet in fijne blokjes en meng ook dit door de dressing van citroensap met olijfolie. met een beetje olie, citroensap , zout en peper en leg dit op de zalm.
-
Klop het eiwit voor de blini’s luchtig en stevig. Spatel dit door het beslag heen en bak de blini’s in een koekenpan met een beetje boter.
-
Leg de blini’s op het bord. Doe daarop wat gerookte zalm en de salade van Hollandse garnalen. Spuit wat stippen van de bieslook mascarpone op het bord en leg daarnaast wat van de bietensalade bij en de rolletjes van appel.
- Eet smakelijk!