Het perfecte 1-pits eitje
Chef-kok Ramon laat zien hoe je op iedere locatie een perfect eitje kan maken! Het is dan ook echt een 'eitje'. Niet alleen makkelijk voor op de zomerse camping, maar ook over een paar maanden zal het voor de kachel nog heerlijk smaken.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
2dikke plakken donker brood
-
1grote vleestomaat
-
8mini groene asperges
-
1avocado
-
1citroen
-
50 grgeraspte kaas (belegen)
-
2biologische eieren
-
1 elboter
-
•bieslook of andere kruiden
-
•zout en peper
-
Snij twee dikke plakken brood af en smelt een klontje boter in de pan. Bak de plakken brood aan beide kanten krokant en haal ze dan uit de pan.
-
Doe een nieuw klontje boter in de pan en snij de tomaat in plakken. Bak de plakken tomaat aan beide kanten even aan maar bak ook gelijk de asperges mee.
-
Haal ondertussen de avocado uit z’n schil en verwijder de pit. Prak de avocado fijn met een beetje citroensap, zout en peper. Smeer de avocado crème op 1 kant van de gebakken boterhammen. Leg hier de gebakken tomaat op en bewaar de asperges nog even.
-
Maak de pan schoon met een doek en strooi er de geraspte kaas in. Laat dit even smelten. Als de kaas licht gebakken is draai je de plak voorzichtig om. Haal na een minuutje uit de pan en laat afkoelen.
-
Bak nu twee eieren zoals jij ze het lekkerst vindt. Bijvoorbeeld geklutst, hele dooier, of gebroken dooier.
-
Breek de stukken krokante kaas en leg dit op de tomaat. Leg daar weer de asperges op en als laatste je ei.
-
Snij wat bieslook of andere kruiden fijn en strooi ook dit over het ei.
- Eet smakelijk!