Blini's met groene asperges, spinazie en een gepocheerd eitje
Kan als ontbijt, maar ook verrukkelijk voor de lunch of light diner: blini's van boekweitmeel met groene asperges, spinazie, een gepocheerd eitje en een romige dip met groene, frisse kruiden.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Pannenkoekjes (blini's)200 gboekweitmeel
-
3 gbakpoeder
-
2eieren
-
300 mlmelk
-
1/2bosje dille
-
1/2bosje bieslook
-
1klontje boter
-
•snufje zout
-
Spinazie1ui
-
1teen knoflook
-
200 gverse spinazie
-
•olijfolie
-
•zout en peper
-
Asperges12groene asperges
-
1klontje boter
-
•zout en peper
-
Gepocheerde ei4biologische eieren
-
1/2kopje azijn
-
•zout en peper
-
Snij de kruiden fijn. Meng het boekweitmeel met het bakpoeder en wat zout. Voeg de eieren en melk hieraan toe. Roer het tot een glad beslag en voeg dan ook de kruiden toe (bewaar nog een handjevol kruiden als topping voor op het eind).
-
Smelt het klontje boter in een koekenpan. Als de pan heet is, laat er dan kleine hoopjes beslag inlopen. Als de bovenkant 'droog' is, dan draai je ze om!
-
Snipper dan de ui en knoflook en zet aan in een pan met wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en roer goed om. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
-
In dezelfde pan als de spinazie bak je nu ook de asperges in een klontje boter. Gebruik hiervoor de tips (de bovenkantjes). Breng ze op smaak met wat peper en zout en bak ze ongeveer 3-4 minuutjes.
-
Breng een pan water aan de kook. Voeg de azijn toe. Maak een draaikolk met een garde in het water en tik hierin het eitje. Pocheer het ei voor zo'n 3-4 minuten. Als het een klein eitje is, dan wat korter. Haal het eitje eruit, spoel af met schoon water en breng op smaak met wat zout en peper.
-
Stapel je kleine pannenkoekjes (de blini's) op een bordje, doe er wat spinazie en asperges bij. Leg er een gepocheerd eitje bovenop, met tot slot nog wat vers gesneden kruiden!
- Eet smakelijk!