Recept: Broodje bapao

26 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Broodje bapao
Een bapao is een gestoomd broodje van tapiocameel. Ramon Brugman laat zien hoe je deze met gehakt gevulde lekkernij, helemaal zelf kan maken. Je eet het met zelfgemaakte chilisaus. Het kost niet veel, maar smaakt exclusief!
4 personen

Ingrediënten voor Broodje bapao

Vulling

  • 350 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • Stukje trassi
  • Zout / Peper

Deeg

  • 400 gram bapaobloem
  • 13 gram suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 225 gram lauwwarm water
  • 13 gram olie
  • 3 gram zout

Chilisaus

  • 100 ml azijn
  • 200 gram suiker
  • 50 ml gembersiroop
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 4 rode pepers, fijngesneden
  • 1 eetlepel tapioca
  • 1 eetlepel vissaus

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    • Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een gladde bal. Laat het 15 minuten rijzen in een met olie ingevette kom en afgedekt met een vochtige doek.
     

  2. 2

    Snij de ui en de knoflook en bak deze aan in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak het bruin. Voeg de rest van de ingrediënten van de vulling toe en kook deze tot er geen vrij vocht meer in de pan zit. Laat afkoelen.
     

  3. 3

    Rol een sliert van het deeg en verdeel die in 10 stukken. Rol deze stukjes uit tot een plakje en verdeel de vulling over deze plakjes. Vouw ze nu voorzichtig dicht en leg ze op een stukje bakpapier.  Laat ze 40 min rijzen.
     

  4. 4

    Maak ondertussen de chilisaus. Maak een papje van de tapioca met enkele eetlepels water. Snij de rest van de ingrediënten en doe alles in de pan en kook enkele minuten. Zet het vuur zacht. Meng tapiocapapje door mengsel en roer door. Laat dit afkoelen. De saus wordt dikker als het afkoelt.

  5. 5

    Zet de stoompan klaar en vouw over de deksel een theedoek zodat er geen druppels van de deksel op de broodjes vallen. Stoom de bapao in 15 minuten gaar.
     

  6. 6

    Maak het bord op en serveer de bapao met de zelfgemaakte chilisaus.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter