9 minuten

Krokante knolselderij en bulgursalade met sinaasappeldressing

Chef-kok Geneal Harreman maakt heerlijke knapperige knolselderij met een bulgursalade. Waar de herfstige smaken van kaneel, sinaasappel en gedroogd fruit samenkomen. En niet te vergeten een frisse salsa verde, van groene kruiden. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

-
Aantal personen 4
+
  • Voor de knolselderij;
    100 gr
    panko broodkruimels
  • 50 gr
    bloem
  • 2
    eieren
  • 1
    knolselderij
  • Voor de bulgursalade;
    300 gr
    bulgur
  • 50 gr
    gedroogde abrikozen
  • 50 gr
    gedroogde pruimen
  • 50 gr
    gepelde gezouten pistachenoten
  • 1
    grote rode ui
  • Voor de dressing;
    50 ml
    olijfolie
  • 1 el
    balsamico
  • 2
    persinaasappels
  • 1
    kaneelstok
  • Voor de salsa verde;
    70-100 ml
    olijfolie
  • 1 el
    grove mosterd
  • ½
    bos kervel
  • ½
    bos munt
  • ½
    bos peterselie
  1. Schil de knolselderij en snijd deze in dikke plakken. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en doe de plakken hierin. Kook deze ongeveer 10 minuten tot ze net gaar zijn. 

  2. Breng ook voor de bulgur een pan water met een beetje zout aan de kook en kook gaar volgens de verpakking. 

  3. Pers de sinaasappels uit boven een steelpannetje. Laat het sap samen met de kaneelstok zachtjes inkoken tot het stroperig wordt. 

  4. Giet de knolselderij af of haal ze voorzichtig uit het water. Giet ook de bulgur af en spoel deze af met koud water.

  5. Zet drie diepe borden klaar. Doe in het eerste bord de bloem met een beetje zout, in het tweede bord de geklopte eieren en in het derde bord de panko. Haal de plakken knolselderij achtereenvolgens door de bloem, eigeel en tot slot door het broodkruim.

  6. Bak de plakken knolselderij goudbruin in een koekenpan met een laagje olie. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

  7. Hak de pistachenoten in grove stukken. Snijd de gedroogde abrikozen en pruimen ook in grove stukken. Snipper de rode ui en meng alles samen met de bulgur.

  8. Meng het ingekookte sinaasappelsap met de balsamico en olijfolie. Meng dit door de bulgursalade. 

  9. Hak alle kruiden voor de salsa verde in grove stukken. Doe dit samen met de grove mosterd en olijfolie in een hoge beker en maal met de staafmixer grof. Breng op smaak met zout en peper.

  10. Schep de bulgursalade op een bord of schaal. Leg er de plakken krokant gebakken knolselderij bovenop. Verdeel de salsa verde over het gerecht.

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Meer recepten van Geneal in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Geneal