
Appelchutney met een kikkererwten salade en komkommer
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een lekkere herfstsalade met appel, rijpe tomaatjes, kikkererwten, rode ui, limoen en vol met verse kruiden. Lekker fris, licht en helemaal in het seizoen.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1,5rode ui
-
1 bolknoflook
-
6rijpe tomaten
-
1/2komkommer
-
200 grgekookte kikkererwten
-
1limoen
-
1 elhoning
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
•handje gesneden venkelblad
-
10blaadjes salie
-
10takjes rozemarijn
-
•handje walnoten
-
Voor de chutney: we beginnen met de ui en knoflook. Snijd de ui in blokjes en hak de knoflook grof. Fruit dit met 3 el olijfolie aan tot het glazig is. Snijd nu de appels in kleine stukjes en doe in de pan erbij. Nu snijd je de tomaten en doe je ook in stukken erbij. Voeg een snuf peper en zout toe en doe nu ook de rozemarijn, gesneden salie, sap van een halve limoen en een flinke eetlepel honing erbij. Laat het 5 min zacht worden op middel hoog vuur.
-
Nu de salade: we beginnen met het snijden van de komkommer in kleine blokjes, net zo groot als de kikkererwten. Snijd de tomaatjes en voeg toe. Snipper een halve rode ui en snijd dit klein. Gebruik ook het sap van een halve limoen. Snijd wat venkelblad fijn en meng alles door elkaar met wat olijfolie en een beetje peper en zout naar smaak.
-
Bouw het gerecht op met het blad en de bloemen van de Oost-Indische kers, een paar grof gehakte walnoten en wat Japanse wijnbesjes.
- Geniet van je appelchutney met een kikkererwten salade en komkommer!
