
Broodje bavette met tomaat, augurk, gekaramelliseerde uien en whiskeysaus
Ken je een steak sandwich? Onze chef-kok Rosah maakt zo'n soort broodje, maar dan met bavette. Een kwalitatief mooi stuk vlees van de koe en verrukkelijk lekker als lunch op een geroosterd broodje met gekaramelliseerde uien, frisse tomaat, wat augurk en een rokerig whiskeysausje met een vleugje maple syrup.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Benodigdheden:400 grbavette
-
1ciabatta brood
-
4 elmosterd
-
4 groteuien
-
3 tenenknoflook
-
1 klontjeboter
-
200 mlwhiskey
-
50 mlahorn siroop
-
2 elworcestershire saus
-
100 mlrunderfond
-
4augurken
-
4 plakjesgerookte bacon
-
2 grotetomaten
-
•snufje zout en peper
-
•wat olie om in te bakken
-
Smelt een klontje boter op laag vuur in de pan en voeg hier fijngesneden ui aan toe. Bak de uien totdat ze mooi glazig zijn.
-
Voeg dan de fijngesneden knoflook toe en bak kort mee. Blus af met de whiskey. En voeg na 2 minuten ook de ahorn siroop, fond en worcestershire toe. Laat op laag vuur inkoken zodat het vocht verdampt en de uien beginnen te karameliseren.
-
Besprenkel de bavette rondom met zout en peper. Verwarm opnieuw een pan en bak hierin de gerookte bacon tot goudbruin en knapperig.
-
Verwijder de bacon uit de pan en voeg dan de bavette toe. Afhankelijk van de dikte van het vlees, bak je een bavette enkele minuten aan beide kanten.
-
Laat de bavette vervolgens 10 minuten rusten, dan krijg je extra mals vlees.
-
Snijd mooie stukken van de ciabatta en bak deze in een pan mooi goudbruin. Plaats nu op elk stuk brood een royale lepel mosterd en bedek met plakjes tomaat.
-
Snijd nu de bavette in dunne plakken en houd er rekening mee dat je tegen de draad in snijdt.
-
Leg de plakjes bavette boven op de tomaat en leg hierop de heerlijke uienchutney met whiskey. Leg op elk broodje een augurk en krokante bacon
- Geniet van je broodje bavette met tomaat, augurk, gekaramelliseerde uien en whiskeysaus!
