Brownies met chocolade en whiskey karamel
Chocolade brownies zijn altijd lekker! Vooral dit speciale recept van onze chef-kok Roah met een heerlijke whiskey karamelsaus.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 12-
voor de brownies350 grpure chocolade
-
250 grongezouten roomboter
-
3eieren
-
80 grahornsiroop
-
200 grbloem
-
10 grbakpoeder
-
10 grbruine suiker
-
25 cldonker bier, liefst houtgerijpt
-
voor de whiskey karamel200 grwitte kristalsuiker
-
50 grkoude roomboter
-
50 mlroom
-
•scheutje water
-
•snufje zout
-
•scheutje whiskey naar smaak
-
•snufje zout
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Plaats de chocolade en de roomboter in een hittebestendige kom en smelt ze au bain marie. Laat vervolgens ietwat afkoelen.
-
Doe de eieren, de ahornsiroop en de suiker in een andere kom en klop dit met een garde goed door. Voeg nu de bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot een gelijkmatige massa. Roer nu de afgekoelde, gesmolten chocolade en roomboter door het beslag en voeg tenslotte het bier toe.
-
Schenk het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak circa 45-50 minuten af in een voorverwarmde oven van 175 graden. Laat afkoelen voordat je in de brownie gaat snijden. Als de brownie nog warm is, kan deze gaan brokkelen. Als de brownie goed is afgekoeld, kun je hier mooie, gelijkmatige stukken van snijden.
-
Doe voor de karamel de kristalsuiker met een scheutje water in een pan op middelhoog vuur. Verwarm de suiker totdat er een gouden karamel ontstaat. Probeer niet te roeren tijdens het bereiden van de karamel, hierdoor kan de suiker na het smelten opnieuw kristalliseren.
-
Zodra de hete karamel mooi goudkleurig is, zet je het vuur uit en blus voorzichtig af met de room. Voeg dan koude klontjes roomboter toe. En breng op smaak met een snufje zout en een scheut whiskey.
-
Plaats de brownies op een gezellige schaal en schenk hierover royaal de sticky whiskey karamel.
- Geniet van je brownies!