Bulgur met geroosterde bloemkool en buikspek
Een heerlijk snel gerecht voor herfstige dagen heeft chef-kok Sharon de Miranda in petto. Ze maakt bulgur met geroosterde bloemkool en buikspek, gebakken in hoisinsaus. De zoetige sojasaus hoisin en het spek, een heerlijk combinatie.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
275 gbulgur
-
1bosje koriander
-
1rode ui
-
1grote bloemkool
-
1teentje knoflook
-
•olijfolie
-
700 gbuikspek
-
200 gcherrytomaten
-
1 tlkerriepoeder
-
1limoen
-
•snufje zout
-
Hoisinsaus6 eldonkerbruine basterdsuiker
-
3 elwater
-
3 elsojasaus
-
2 elhoning
-
3 elmirin (zoete Japanse rijstazijn)
-
1limoen
-
2tenen knoflook
-
•½ tl 5-kruidenpoeder
-
1 tlsesamolie
-
Begin met de hoisinsaus. Verhit een steelpannetje met de sesamolie. Bak hierin de gehakte teentjes knoflook en het 5-kruidenpoeder.
-
Blus het af met het sap van de limoen en voeg de overige ingrediënten toe. Laat het 10 minuten koken.
-
Als de saus 10 minuten heeft gekookt, laat je deze goed afkoelen voordat je de saus in een goed afsluitbare pot bewaart.
-
Bereid de bulgur volgens de verpakking.
-
Maak de bulgur af met wat peper en zout naar smaak, een gesnipperde rode ui, wat koriander en een scheutje olijfolie.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in roosjes, en halveer de cherrytomaten. Meng deze door elkaar samen met een scheutje olijfolie, het kerriepoeder en wat peper en zout naar smaak. Plaats dit in een ovenschaal en bak het vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Snij het buikspek in repen van ongeveer 3 cm dik. Bak deze in een koekenpan krokant, zonder olie. Roer er 2 eetlepels hoisinsaus door en bak het nog ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
-
Doe wat van de bulgur in een kommetje of op een bord. Leg daar bovenop wat van de geroosterde bloemkool en tomaat. Tot slot wat gebakken buikspek er bovenop. Serveer er water op smaak met sinaasappel en basilicum bij.
- Eet smakelijk!