Bulgur met geroosterde bloemkool en buikspek

Bulger met geroosterde bloemkool en buikspek (156)
7 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
26 personen

Een heerlijk snel gerecht voor herfstige dagen heeft chef-kok Sharon de Miranda in petto. Ze maakt bulgur met geroosterde bloemkool en buikspek, gebakken in hoisinsaus. De zoetige sojasaus hoisin en het spek, een heerlijk combinatie.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 275 g
    bulgur
  • 1
    bosje koriander
  • 1
    rode ui
  • 1
    grote bloemkool
  • 1
    teentje knoflook
  • olijfolie
  • 700 g
    buikspek
  • 200 g
    cherrytomaten
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 1
    limoen
  • snufje zout
  • Hoisinsaus
    6 el
    donkerbruine basterdsuiker
  • 3 el
    water
  • 3 el
    sojasaus
  • 2 el
    honing
  • 3 el
    mirin (zoete Japanse rijstazijn)
  • 1
    limoen
  • 2
    tenen knoflook
  • ½ tl 5-kruidenpoeder
  • 1 tl
    sesamolie

Bereiding

  1. 1

    Begin met de hoisinsaus. Verhit een steelpannetje met de sesamolie. Bak hierin de gehakte teentjes knoflook en het 5-kruidenpoeder.

  2. 2

    Blus het af met het sap van de limoen en voeg de overige ingrediënten toe. Laat het 10 minuten koken. 

  3. 3

    Als de saus 10 minuten heeft gekookt, laat je deze goed afkoelen voordat je de saus in een goed afsluitbare pot bewaart. 

  4. 4

    Bereid de bulgur volgens de verpakking. 

  5. 5

    Maak de bulgur af met wat peper en zout naar smaak, een gesnipperde rode ui, wat koriander en een scheutje olijfolie. 

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in roosjes, en halveer de cherrytomaten. Meng deze door elkaar samen met een scheutje olijfolie, het kerriepoeder en wat peper en zout naar smaak. Plaats dit in een ovenschaal en bak het vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  7. 7

    Snij het buikspek in repen van ongeveer 3 cm dik. Bak deze in een koekenpan krokant, zonder olie. Roer er 2 eetlepels hoisinsaus door en bak het nog ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.

  8. 8

    Doe wat van de bulgur in een kommetje of op een bord. Leg daar bovenop wat van de geroosterde bloemkool en tomaat. Tot slot wat gebakken buikspek er bovenop. Serveer er water op smaak met sinaasappel en basilicum bij.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!