Cassavesoep met gefrituurd kippenpootje

cassavesoep
7 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
143 personen
Sharon maakt een Creools gerecht: cassavesoep met gefrituurde kippenpootjes. Hiermee zet je een romige, krachtige soep op tafel.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • 500 g
    runderlappen
  • 2
    schenkels
  • 450 g
    cassave
  • 300 ml
    kokosmelk
  • 4
    pimentkorrels
  • 1
    Madame Jeanette
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    bosje bladselderij
  • 2
    Salaamblaadjes
  • 2
    bouillonblokjes
  • Gefrituurde kippenpootjes
    18
    borrelpootjes
  • 250 ml
    melk
  • 2 tl
    knoflookpoeder
  • 3 tl
    uienpoeder
  • 2 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Neem een ruime soeppan met ongeveer 3 liter water. Kook hierin ongeveer 2 uur de runderlappen met de schenkels, pimentkorrels, ui, knoflook, bouillonblokjes en de takjes van de selderij.

  2. 2

    Schil de cassave en snij deze in blokjes van 4-5 cm. Spoel de cassave vervolgens een paar keer schoon. Doe ze in een pan met water tot ze net onder staan en doe de pan op vuur. Kook de cassave 15 minuten.

  3. 3

    Na 15 minuten giet je het water af. Als de bouillon getrokken is, kook je de cassave samen met de Madame Jeanette 30 min mee. Kook de kokosmelk de laatste 5 min mee. Maak de soep af met wat vers gesneden bladselderij.

  4. 4

    Ga verder met het maken van de gefrituurde kippenpootjes. Verwarm de frituurpan op 180 graden. Meng in een ruime kom het ei en de melk. Neem een andere ruime kom voor de knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en het zelfrijzend bakmeel. Dep de borrelpootjes met keukenpapier droog. Wentel de borrelpootjes door de melk en vervolgens direct door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat de pootjes goed bedekt zijn met een laagje bloem en klop het overtollige er af. Het is belangrijk dat je de pootjes twee keer door de melk en twee keer door de bloem wentelt, hierdoor wordt het korstje namelijk lekker knapperig. Herhaal dit proces met alle borrelpootjes.

  5. 5

    Frituur de borrelpootjes minimaal 6-8 minuten in de hete olie. Ze zijn klaar als de kip van binnen gaar is en de korst knapperig en bruingekleurd is.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!