Cassavesoep met gefrituurd kippenpootje
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
500 grunderlappen
-
2schenkels
-
450 gcassave
-
300 mlkokosmelk
-
4pimentkorrels
-
1Madame Jeanette
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
1bosje bladselderij
-
2Salaamblaadjes
-
2bouillonblokjes
-
Gefrituurde kippenpootjes18borrelpootjes
-
250 mlmelk
-
2 tlknoflookpoeder
-
3 tluienpoeder
-
2 tlgerookte paprikapoeder
-
1 tlkerriepoeder
-
•peper en zout
-
Neem een ruime soeppan met ongeveer 3 liter water. Kook hierin ongeveer 2 uur de runderlappen met de schenkels, pimentkorrels, ui, knoflook, bouillonblokjes en de takjes van de selderij.
-
Schil de cassave en snij deze in blokjes van 4-5 cm. Spoel de cassave vervolgens een paar keer schoon. Doe ze in een pan met water tot ze net onder staan en doe de pan op vuur. Kook de cassave 15 minuten.
-
Na 15 minuten giet je het water af. Als de bouillon getrokken is, kook je de cassave samen met de Madame Jeanette 30 min mee. Kook de kokosmelk de laatste 5 min mee. Maak de soep af met wat vers gesneden bladselderij.
-
Ga verder met het maken van de gefrituurde kippenpootjes. Verwarm de frituurpan op 180 graden. Meng in een ruime kom het ei en de melk. Neem een andere ruime kom voor de knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en het zelfrijzend bakmeel. Dep de borrelpootjes met keukenpapier droog. Wentel de borrelpootjes door de melk en vervolgens direct door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat de pootjes goed bedekt zijn met een laagje bloem en klop het overtollige er af. Het is belangrijk dat je de pootjes twee keer door de melk en twee keer door de bloem wentelt, hierdoor wordt het korstje namelijk lekker knapperig. Herhaal dit proces met alle borrelpootjes.
-
Frituur de borrelpootjes minimaal 6-8 minuten in de hete olie. Ze zijn klaar als de kip van binnen gaar is en de korst knapperig en bruingekleurd is.
- Eet smakelijk!