Gefrituurde kappertjes
Klein, maar groots in smaak. Dze gefrituurde kappertjes van kok Jetske van den Elsen zijn knapperig, zoutig en geven elk gerecht een luxe, finishing touch. En ook nog eens verrassend eenvoudig om zelf te maken!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
-
1 potkappertjes
-
•olie om te fritureren
-
Spoel de kappertjes goed af onder koud stromend water. Laat de kappertjes uitlekken en dep ze vervolgens zeer goed droog met keukenpapier. Gebruik hiervoor meerdere vellen en herhaal dit een paar keer, zodat ze zo droog mogelijk zijn.
-
Verhit de frituurolie tot 180 °C. Frituur de kappertjes voorzichtig in de hete olie. Let op: in het begin kunnen ze flink spetteren. Laat de kappertjes enkele minuten frituren, tot ze knapperig zijn en je bijna geen bubbeltjes meer ziet.
-
Schep de kappertjes uit de olie en laat ze goed uitlekken op keukenpapier op een rekje. Laat volledig afkoelen. De kappertjes zijn nu klaar voor gebruik.
- Geniet van de gefrituurde kappertjes!!