Champignonburger met knoflookpuree & bietensalade

Een snelle en toch lekkere, bijzondere maaltijd, dat maakt chef-kok Sharon de Miranda. Ze maakt een vegetarische burger op basis van champignons. Daarbij serveert ze een aardappelknoflookpuree en een bietensalade.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten voor de aardappelknoflookpuree
    50 g
    roomboter
  • 1 kg
    kruimige aardappels
  • 100 g
    crème fraîche
  • 1
    bol knoflook
  • Ingrediënten voor de bietensalade
    2
    gekookte rode bieten
  • 1
    ui
  • 1
    appel
  • 3 el
    balsamicoazijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Ingrediënten voor de burgers
    250 g
    champignons
  • 4
    eieren
  • 4
    plakken bruin brood
  • 8 el
    paneermeel
  • bosje basilicum
  • bosje bieslook
  • 50 g
    Parmezaanse kaas
  • 2 el
    bloem
  • peper en zout
  • olijfolie
  1. We beginnen met het maken van de champignonburgers. Bak hiervoor eerst de champignons goudbruin in een koekenpan.

  2. Maal het brood samen met de eieren fijn in een keukenmachine. Voeg vervolgens de gebakken champignons toe en maal deze nog even kort mee zodat ze niet super fijn worden.

  3. Snij de basilicum en de bieslook fijn, roer dit door de champignonmassa heen. Roer ook de bloem en Parmezaanse kaas erdoor. Voeg wat peper en zout toe naar smaak.

  4. Kneed van het mengsel 4 burgers  en haal deze door de paneermeel heen. Bak vervolgens de burgers aan beide kanten goudbruin.

  5. Voor de puree, schil eerst de aardappels en kook ze vervolgens gaar.

  6. Maak de knoflooktenen schoon en hak ze in grove stukken. Bak de stukken knoflook in een pannetje met een klontje roomboter op een laag vuurtje in 15 minuten gaar. 

  7. Giet de aardappels af. Stamp ze samen met de gebakken knoflook en de boter met een stamper tot puree. Voeg als laatste de crème fraîche toe en wat zout naar smaak.

  8. Als laatste maken we de bietensalade. Snij hiervoor de bieten in kleine blokjes, snipper het uitje, snijd de appel klein en breng dit op smaak met wat balsamicoazijn, olijfolie en peper en zout.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.