12 minuten

Clos d' Opleeuw Wijndomein in Belgie

In het Belgische plaatsje Gors-Opleeuw ontmoeten chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer een bijzondere wijnmaker. Peter Colemont heeft een prachtig, ommuurd wijndomein van slechts één hectare en zijn chardonnay wordt wereldwijd geroemd door wijnexperts. Toch kiest Peter ervoor om niet uit te breiden. 'De kunst van het leven bestaat eruit om soms iets te laten, iets niet te doen. Ik ben tevreden met wat het is. De poort gaat toe en ik ben op mijn gemak.' Met deze wijze les in zijn achterhoofd gaat Leon iets koken bij Peters mooie, volle chardonnay.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 200 g
    varkensnek
  • 150 g
    witte bonen gekookt. (flageolets of Coco-bonen)
  • 100 g
    cantharellen
  • 300 g
    Opperdoezer Ronde aardappels
  • paar plakken gesneden worst
  • wat kervel en peterselie
  • 12 slakken
  • uitjes
  • 1
    tomaat
  • 1,5 l
    gevogelte- en varkensbouillon
  1. Bak de nek , worst en ui aan in een hete, diepe pan.

  2. Voeg de bouillon en de gekookte bonen toe.

  3. Laat de smaak er goed intrekken en bak de varkensnek lekker krokant in een apart pannetje.

  4. Voeg daarbij de slakken en cantharellen toe.

  5. Doe alles in de diepe pan samen met de voorgekookte stukken aardappel.

  6. Laat doortrekken en werk af met wat gehakte tomaat zonder vel en wat gehakte kervel en peterselie.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.