Clos d' Opleeuw Wijndomein in Belgie
In het Belgische plaatsje Gors-Opleeuw ontmoeten chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer een bijzondere wijnmaker. Peter Colemont heeft een prachtig, ommuurd wijndomein van slechts één hectare en zijn chardonnay wordt wereldwijd geroemd door wijnexperts. Toch kiest Peter ervoor om niet uit te breiden. 'De kunst van het leven bestaat eruit om soms iets te laten, iets niet te doen. Ik ben tevreden met wat het is. De poort gaat toe en ik ben op mijn gemak.' Met deze wijze les in zijn achterhoofd gaat Leon iets koken bij Peters mooie, volle chardonnay.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gvarkensnek
-
150 gwitte bonen gekookt. (flageolets of Coco-bonen)
-
100 gcantharellen
-
300 gOpperdoezer Ronde aardappels
-
•paar plakken gesneden worst
-
•wat kervel en peterselie
-
•12 slakken
-
•uitjes
-
1tomaat
-
1,5 lgevogelte- en varkensbouillon
-
Bak de nek , worst en ui aan in een hete, diepe pan.
-
Voeg de bouillon en de gekookte bonen toe.
-
Laat de smaak er goed intrekken en bak de varkensnek lekker krokant in een apart pannetje.
-
Voeg daarbij de slakken en cantharellen toe.
-
Doe alles in de diepe pan samen met de voorgekookte stukken aardappel.
-
Laat doortrekken en werk af met wat gehakte tomaat zonder vel en wat gehakte kervel en peterselie.
- Eet smakelijk!