Cocktail de fruit de mer

culinair expert
Alain Caron
174recept
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
7 personen

In Knokke runt de beroemde Vlaamse cocktailfamilie Van Ongevalle een bar op een bijna geheime locatie. De leden van de familie hebben allemaal zo hun cocktailspecialiteit en ze wonnen al veel prijzen. Culinair expert Alain Caron komt proeven en maakt een gerecht dat bij de cocktails past.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • potje zalmeitjes
  • 30 gr
    Hollandse garnalen
  • 20
    gekookte mosselen
  • 20
    rivierkreeftjes gekookt en gepeld
  • 4 tl
    haringkaviaar
  • 20
    kokkelvlees gekookt
  • 10 gr
    kant en klare krabsalade met mayonaise
  • 2 dl
    kreeftensoep
  1. 1

    Onderin het glaasje stop je de haring kaviaar. Daar bovenop de garnalen, de krab, de rivierkreeftjes de mosselen en de kokkels. 

  2. 2

    Warm de kreeftensoep op. Klop de rook een beetje op met de garde om er schuim van te maken. (het moet niet te warm zijn). 

  3. 3

    Doe wat soep in het cocktailglas en als laatst een beetje schuim eroverheen. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!