Recept: Cocktail de fruit de mer

16 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Cocktail de fruit de mer
In Knokke runt de beroemde Vlaamse cocktailfamilie Van Ongevalle een bar op een bijna geheime locatie. De leden van de familie hebben allemaal zo hun cocktailspecialiteit en ze wonnen al veel prijzen. Culinair expert Alain Caron komt proeven en maakt een gerecht dat bij de cocktails past.
4 personen

Ingrediënten voor Cocktail de fruit de mer

  • een kleine potje van zalmeitjes
  • 30 g Hollandse garnalen
  • 20 gekookte mosselen
  • 20 rivierkreeftjes gekookt en gepeld
  • 4 tl haring kaviaar
  • 20 kokkelvlees gekookt en uit de schelpjes
  • 100 gr kant en klare krabsalade met mayonaise
  • 2 dl kreeftensoep

 

Met dit recept kan je alle kanten op. Je kan bij de visboer halen wat je lekker vindt. Bijvoorbeel oesters, St. Jacobsschelpen enzovoort. Voor de presentatie gebruik je een cocktailglas.

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Onderin het glaasje stop je de haring kaviaar. Daar bovenop de garnalen, de krab, de rivierkreeftjes de mosselen en de kokkels. 

  2. 2

    Warm de kreeftensoep op. Klop de rook een beetje op met de garde om er schuim van te maken. (het moet niet te warm zijn). 

  3. 3

    Doe wat soep in het cocktailglas en als laatst een beetje schuim eroverheen. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter