Een lekker soepje van Sharon de Miranda
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt deze heerlijke romige pastinaak-wortelsoep De venkelzaadjes geven een subtiele anijssmaak, terwijl de basilicumolie alles extra fris maakt. Perfect voor koude dagen of als lichte maaltijd.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediƫnten
-
400 grpastinaak
-
300 grwortels
-
1ui
-
3tenen knoflook
-
2groentebouillonblokjes
-
2 tlvenkelzaad
-
250 mlkookroom
-
1liter water
-
200 mlolijfolie
-
15 grbasilicum
-
50 grpompoenpitten & zonnebloempitten
-
Verhit een grote pan met een scheut olijfolie. Snipper de ui en pel de knoflook. Fruit beide zachtjes aan. Snijd ondertussen de pastinaak en wortels in stukjes.
-
Voeg het venkelzaad toe en bak 2 minuten mee. Doe daarna de pastinaak en wortels in de pan, bak kort mee en blus af met het water.
-
Voeg de bouillonblokjes toe en kook het geheel in circa 10 minuten zacht en gaar.
-
Pureer 200 milliliter olijfolie met de basilicumblaadjes met een staafmixer of in een klein hakmolentje tot een groene, gladde olie.
-
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Roer de kookroom erdoor. Serveer de soep met een drizzle basilicumolie en strooi er wat pompoen- en zonnebloempitten overheen.
- Geniet van deze heerlijke wintersoep!!