4 minuten

Een lekker soepje van Sharon de Miranda

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt deze heerlijke romige pastinaak-wortelsoep De venkelzaadjes geven een subtiele anijssmaak, terwijl de basilicumolie alles extra fris maakt. Perfect voor koude dagen of als lichte maaltijd.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediƫnten

-
Aantal personen 4
+
  • 400 gr
    pastinaak
  • 300 gr
    wortels
  • 1
    ui
  • 3
    tenen knoflook
  • 2
    groentebouillonblokjes
  • 2 tl
    venkelzaad
  • 250 ml
    kookroom
  • 1
    liter water
  • 200 ml
    olijfolie
  • 15 gr
    basilicum
  • 50 gr
    pompoenpitten & zonnebloempitten
  1. Verhit een grote pan met een scheut olijfolie. Snipper de ui en pel de knoflook. Fruit beide zachtjes aan. Snijd ondertussen de pastinaak en wortels in stukjes.

  2. Voeg het venkelzaad toe en bak 2 minuten mee. Doe daarna de pastinaak en wortels in de pan, bak kort mee en blus af met het water.

  3. Voeg de bouillonblokjes toe en kook het geheel in circa 10 minuten zacht en gaar.

  4. Pureer 200 milliliter olijfolie met de basilicumblaadjes met een staafmixer of in een klein hakmolentje tot een groene, gladde olie.

  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Roer de kookroom erdoor. Serveer de soep met een drizzle basilicumolie en strooi er wat pompoen- en zonnebloempitten overheen.

  6. Geniet van deze heerlijke wintersoep!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda